perjantai 2. tammikuuta 2009

Väliaikaraportti

Minäkin kun kerran muutkin. Mähän aloitin neuleharrastuksen pitkän tauon jälkeen vasta huhtikuussa, joten pääsen raportoimaan vain kahdeksasta kuukaudesta. Huhtikuussa seurannee sitten se oikea vuosiraportti. Listaan kuitenkin tähän ylös asioita. Listaaminen on kivaa.

Ravelryyn on listattu 46 projektia. Kolme niistä joko haudattiin odottamaan purkua tai purettiin. Kuusi niistä on kesken. Valmistuneita töitä voidaan siis laskea olevan 37, eli 4,625 työtä kuukaudessa. Näistä pienimmät olivat tiskirättejä ja kännykkäpusseja, suurimmat villatakkeja ja -paitoja.

Pipoja valmistui vuoden aikana kahdeksan.

 

 

Bloggaaminen sujuu omalla painollaan. Kirjoitan kahta käsityöaiheista blogia, tätä ja samanlaista englanniksi. Sisällöt eivät ole aivan yhteneväiset ja englanniksi kirjoitan laiskemmin. Sudranaan on kirjoitettu 8 kuukauden aikana 99 tekstiä, As a Sudraan 19. Sudranan on tilannut Google Readeriin 30 ihmistä, As a Sudran neljä.

Valmiiksi saakka on tullut kaksi huivia.

 

Lempiasioitani kuluneena vuonna:

Lempipuikot: KnitPicks Harmony - sukkapuikot, 15 cm, koot 2,25 mm
Lempilanka: Cascade Venezia Worsted
Lempikauppa: Secret Wool on palvellut mua nopeasti, asiantuntemuksella ja iloisesti kerran toisensa jälkeen. Kiitos siitä!
Lempituote: Liinan miehen Succaplokit. Omani ovat vasta postissa, mutta jo tuotteen konsepti on nerokas. Tyylikäs, hyvin brändätty ekologinen kierrätystuote, joka valmistetaan käsityönä Suomessa. Vaikea pistää paremmaksi!

Sukkiakin on syntynyt.

 

  

Vuoden aikana osallistuin Aarrevaihtoon ja syksyn SNY-kierrokseen. Molemmaista jäi oikein ihanat muistot. Kiitos pareilleni! Myös Ravelryn pohjoismainen kesävaihto sujui ihanasti.

Yläosia tuli neulottua myös:

 

Lankaklubeissakin olen ollut - kotimaisista sekä Titityyn että Secret Woolin sukkalankaklubit ilahduttivat mua kolmen kuukauden ajan. Ulkomaisista klubeista onnistuin pääsemään sisään Wollmeisen kaikkien aikojen ensimmäiseen klubiin ja maksoin itseni siitä kipeäksi. Mutta siinäpä saa 8 x 150 g lankaa!

Vuoden neulemalli: Sylvi
Vuoden kotimainen neulevaikuttaja: Tikru kansainvälisen näkyvyyden vuoksi.
Vuoden debatti: Anu Harkin norohuivi
Vuoden julkaisu: Twist Collective! Taas nerokas konsepti ja tyylikäs toteutus
Vuoden puhuttu ilmiö: Lehdissä neulegraffitit - monta artikkelia, linkitän vaan pari esimerkkiä. Neulojien keskuudessa merinolampaiden eettinen kohtelu.

Sellainen vuosi tällä kertaa.

Tavoitteita ensi vuodelle:

Projektitavoitteena on neuloa  pitkään työlistalla olleet La Digitessa -sukat ja Sylvi. Lisäksi aion seurata sitä, minkä verran rahaa käytän käsitöihin. Aion panostaa enemmän suomalaisen työllisyyden ja muutenkin pienyrittäjyyden tukemiseen. Käsityönä tehdyt tuotteet kunniaan!

Työlistalla on myös perehtyä lammasrotuihin ja muihin kuitueläimiin paremmin. Tahdon lankavalinnoillani olla vaikuttamassa mm. uhanalaisten rotujen säilymiseen.

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!