perjantai 16. tammikuuta 2009

Lämmittimiä

Kaulaa ja ranteitakin pitää kevättalvella lämmittää, siksipä tämän talouden aikuiset saavat molemmat kaulurin ja rannettimet.

Miksiköhän kirjoitin tuohon "aikuiset"? Ei tässä taloudessa ole kuin aikuisia. Ja eläimiä tietenkin, mutta ranteenlämmittimien neujlominen rotalle olisi aika absurdia :)

Miehen rannettimet ja kauluri syntyivät Secret Woolin syksyn viimeisestä sukkalankaklubilähetyksestä, Hipknitsin merinolangasta. Lanka oli villaksi tosi joustamatonta ja löyhäkierteisyydessään halkeilevaa. Tällaisiin asusteisiin se kuitenkin sopi tosi hyvin, vaikkakaan sukkiin en olisi sitä käyttänyt. Väri toi mieleeni kaarnan, ja koska mies on vieläpä viheralalla ja diggailee puita, halusin eläväistä, rouheaa tekstuuria. Yhdistin helmineuletta ja mallineuletta (joka toinen kerros o, joka toinen kerros langankierto, 2o, langankierto nostetaan neulottujen yli, 3o), jonka kohdennus vaihteli tuoden elävyyttä pintaan.

Kaulurissa on neulottu ensin kaulurin leveydeltä mallineuletta kaulurin korkeuden verran + 4 cm. Sitten lisäsin neljä silmukkaa ja posotin muutaman sentin helmineuletta suojaamaan kaulurin ja puseron välistä aluetta.

Lopuksi ompelin 4 cm taitteen kaulurin yläreunaan tuomaan pehmeää muotoa ja siistin reunaan. Poimin toiselta lyhyeltä sivulta silmukat ja tein nappilistaläpän helmineuleesta. Sitten vaan kiviset napit paikoilleen. Lopputuomio mieheltä: Outo ja liian hieno töihin. Hieno.

Rannettimissa on molemmissa reunoissa pari senttiä helmineuletta ja välissä mallineuletta.

Itselleni olin jo aloittanut So Called Scarfin ohjeella kaulurin Wollmeisen sukkaklubilangasta "Saami". Kirjava lanka on omiaan tuohon poikkeavaan pintaneuleeseen. Tähänkin kauluriin tein nappilistaläpän helmineuleella. Pingotus ilmavaksi, poronsarvinapit ja ta-daa - Lappi-aiheinen asuste oli valmis. Langasta riitti kevyesti myös kämmekkäisiin, jotka ovat pääasiassa 1x1-joustinta kiertäen. Molemmissa on pieni epäsymmetrinen paneeli helmineuletta.

3 kommenttia:

  1. Nätin näköiset ja ihanan väriset rannettimet:)

    VastaaPoista
  2. Rotalle voisi tehdä aikuisten kokoa olevan rannekkeen, johon se mahtuisi nukkumaan kokonaan. Taatusti tykkäisikin ;o) Nimimerkillä kokemusta on, meillä oli parhaimmillaan 13 rottaa!

    VastaaPoista
  3. Upean värisiä töitä! Ihanaa pintaa.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!