keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Kuidut ovat terveellisiä.

Sisäisesti nautittuna ne hoitavat suolistoa. Ulkoisesti nautittuna mielenterveyttä.

Saimme joululahjaksi ison lasisen salaattikulhon. Se tuli tarpeeseen ja muutti heti ruokahuoneen kaapin päälle sukkalankakäyttöön. Kauniimpaa salaattia ei olekaan hetkeen nähty. Lornat ja Indie Dyerit tupsahtivat Secret Woolilta (mistäs muualta? Musta tuntuu että tuo kauppa alkaa kohta kattaa 100 % lankahankinnoistani). Nyt on sukkalankavarastoa vähän joka mielentilaan.

Tänä viikonloppuna olen väsännyt kaulureita sekä itselle että tuolle miesihmiselle sukkalangoista. Kokeilen malleina vähän omaa ja vähän lainattua. Bloggaan valmiista kaulureista sitten kun niitä tulee, nyt on monta rautaa tulessa. Lisäksi aloitin niitä rietastelevia poroja lapasina. Meinasi ufot loppua kesken! Vanhoja ufoja oli vain yksi Lehmus-huivi, jota en löydä mistään. Yksi nuttuviritelmä lensi roskiin, kun tajusin, että minkäänlainen terve vauva ei ole sen muotoinen.

Tästä langasta teen kuitenkin sukat, ja nimenomaan itselleni:

Lanka on Cherry Tree Hillin Wool in the Woods Cherubia, ja olen tilannut sen viime keväänä Little Knitsistä. Tarkoitus on tehdä sileät perussukat ilman mitään kikkailuja. Lisäksi ostin muuten Kamichan uuden sukkamallin, joka saa muotoutua keväämmällä jostain lähes yksivärisestä langasta.

Secret Wool lähetti myös Cascade 220:aa (kaksi-kaksi-nollaa, siksi pääte -aa) :) Väri on kurpitsa ja nappasin sitä välipäiväalesta määrän, joka toivottavasti riittää erääseen hihattomaan ihanaan epäsymmetrisyyteen JA siihen sopivaan kauluriin tai myssyyn :)

Näiden lankojen myötä alkaa allekirjoittaneen lankaostojen järkeistämiskampanja. Se on vähän niin kuin langanostolakko, mutta siinä on jonkin verran pientä pränttiä alareunassa. Siihen kuuluu mm. ostaminen vain suomalaisista kaupoista. Lisäksi on lupa ostaa lopetettavia lankoja ja alelankoja merkeiltä, joita olen jo kokeillut ja todennut hyviksi. Tarvikkeista mulla on lupa ostaa nappeja tarpeeseen eli esimerkiksi poronsarvinapit kauluriini sekä organisointiin liittyviä juttuja, kuten säilytyslaatikoita.

Tämä saa luvan kestää, kunnes lankamäärä on jälleen hallinnassa, joten pari yläosaa ja noin kymmenen pikkutyötä pitää väsätä, ennen kuin saan sortua taas mihin sattuu.

5 kommenttia:

 1. Aijai mitä sukkalankaihanuuksia! ;o)

  VastaaPoista
 2. Ooh, mitä lankoja! Voi tiliparkaa, kun Secret Woolin aarteiden ääreen pääsen...

  VastaaPoista
 3. Hihii, nyt vain odottelen jännittyneenä, että näen Sachikot sinun tekeminäsi! Kerro vaan, jos ohjeen kanssa on jotain ongelmia.

  VastaaPoista
 4. Pienen nuttu roskiin. Voihan itku olisit purkanut kerinyt langan vyyhdiksi ja kastanut. Lanka kaunottaria koko kulhollinen. Hauskoja kudonta hetkiä!
  http://salomea.vuodatus.net

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!