torstai 29. tammikuuta 2009

Miksi ihmisellä on viisi sormea?

Vielä ehtii osallistumaan toissapostauksen arvontaan :)

Asiaan. Miksi pitää olla viisi sormea? Miksemme voisi todellisuudessakin olla akuankkojen ja muiden piirrossankareiden tapaan edes nelisormisia? Miksi ihmisten sormien keskinäiset pituuserot eivät ole loogisia? Jos mulla alkaa pikkurilli sentin alempaa kuin keskisormi ja nimetön on samanmittainen etusormen kanssa, miksei muilla ole niin?

Joo, hermoromahdus.

Väkerrän miehelle kamerointiin sopivia huppukynsikäslapasviritelmiä. Toive oli umpinainen peukalo, muut sormet toisen ja kolmannen nivelen puoliväliin. Puikkokoko on 2,25 mm, lanka on Indie Dyerin sukkalankaa ja 50 gramman vyyhti riittää juuri ja juuri Herra Jättikäden lapaseen. Olen neulonut ja purkanut ja neulonut, sovittanut noin 650 000 kertaa, purkanut ja neulonut. Ensimmäinen lapanen on nyt siinä pisteessä, että etusormeen toivotaan puoli senttiä lisää pituutta ja pikkurillistä puoli senttiä pois. Muuten valmis! (En mä oikeesti usko että alan hienosäätää)

1 kommentti:

  1. Samaa mietin minäkin kun tuossa äsken päättelin kysikäs ja sormikas parit. Huhhuh, olipas langanpäitä (44 kpl). Niin että TSEMPPIÄ sulle!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!