maanantai 11. elokuuta 2008

Silkkiä ja villaa

Shibu-toppi siis valmistui parahiksi olympialaisia vasten. Kaikesta huolimatta siitä tuli hieman lyhyt, voi olla, että neulon siihen pituutta lisää kunhan urheilukiireet helpottavat.

Kaulukseen olen tavallaan tyytyväinen - paksu silkkilanka toimii mukavasti helmineuleena. Isompi vaan olisi saanut olla tämäkin, joten sekin saattaa joutua vielä laajennettavaksi. Ans kattoo nyt.

Paita on nyt kuitenkin päällä, tuntuu mukavalta ja sopivalta. Jee! Josko tälle tulisi vielä ensi kuun kesälomareissulla käyttöä.

Niin, lähdetään käymään lempikaupunkiini Krakovaan. Kolmas vuosi jo peräkkäin, kun suuntaamme Etelä-Puolaan. Tällä kertaa ollaan paikan päällä viikko. Ensi kuun loppupuolella vingun sitten varmaan täälläkin sitä, kuinka haluan muuttaa Puolaan.

Olympialaismotivaatio häilyy. Ensimmäinen pari lapasista on yli puolen välin. Nämä jäävät omiin tassuihin, mikä on sentään mukavaa. Tykkään väreistä ja langat ovat mukavia neuloa - Maijaa ja Sisua, jotka käyttäytyvät langoiksi vaikka hieman erivahvuisia ovatkin. Koko on kapea ja keskipitkä - näistä ei tule mitään lörppälapasia vaan sellaiset, jotka nuolevat kättä. Me likes!

Peukaloa varten tekemäni levennykset tuossa superkapeassa lapasessa olivat liian kova pala purtavaksi eilen leffaa katsellessa, joten aloitin seuraavan parin. Malli on sama, koko on suurempi (vaikkakin puikot ovat ohuemmat). Lankana on Noro Kyreon Sock ja käytän sitä siis kerän molemmista päistä. Hämäävästi tulee vaan tuohon ennen peukaloa samaa oranssia molempiin raitoihin, joten kuvio katoaa hetkeksi. Kadotkoon, värien takia mä tuota karheaa lankaa neulon enkä kuvion :) Kerä muuten näyttää ihan eri työhön kuuluvalta :)

Tuollainenkin tekele pyörii tässä sohvalla. Lanka on Jojoland Kaleidoscope ja se on vyyhdillä supersuloinen. Sukkana "ei niinkään". Saa nähdä, selviääkö tuo raakile hengissä sukaksi asti vai päätyykö se takaisin kerälle.

2 kommenttia:

  1. Krakova on ihana kaupunki. Jos on aikaa, suosittelen käymään Rabka-Zdrójssa. Sinne ei kauaa matkusta bussilla, ihmiset ovat ystävällisiä ja maisemat mahtavia.

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniin värinen toppi!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!