tiistai 5. elokuuta 2008

Rotta ja 13 muuta

Bongasin puolestani Rasan blogista tällaisen Hesarin testin, ja tehtävähän se oli.

Tulos:

Olet Rotta
* Rattus norvegicus
* Pituus: 12 - 29 cm, häntä 8,5 - 25 cm [näyttäkää mulle 12-senttinen isorotta niin mä näytän teille viisiviikkoisen rotanpoikasen]
* Paino 40 - 500 g
[Tää pitäis kertoa edesmenneelle Folke-kesyrotalle, paino 890 grammaa ja jätkä oli pelkkää lihasta]
* Elinikä: Jopa 4 vuotta

Olet rotta! Nirsoilet kaiken uuden edessä, mutta toisaalta sopeudut halutessasi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Käytät röyhkeästi hyväksi muita, etkä ole kovinkaan pidetty tyyppi.
Rotta on sopeutuvainen eläin, jolla on poikkeuksellinen äärilämpötilojen, kosteuden ja melun sietokyky. Rotta pystyy myös käyttämään hyväkseen lähes minkälaista ravintoa vain. Toisaalta rotta on hyvin laatutietoinen ja kykenee erottamaan pienetkin makuerot.
Rotalla on neofobia, eli se on luonnostaan epäluuloinen kaikkea entuudestaan tuntematonta kohtaan, oli sitten kyse ruoasta tai esineistä. Tämän vuoksi rottaa ei olekaan helppo saada syöttiin.
Ihmiset ovat rotalle hyödyn lähde ja elämän edellytys, mutta ihmisten kannalta rotta voi aiheuttaa paljon tuhoa tai levittää tauteja. Tästä syystä rotta on ollutkin vihattu eläin.
Naaras voi paritella välittömästi synnytyksen jälkeen ja useita satoja kertoja lukuisten koiraiden kanssa. Vuodessa syntyy 2 - 7 pesuetta, joissa on 4 - 10 poikasta. Rottayhteisöt jakautuvat parinkymmenen aikuisen rotan suurperheisiin, jotka puolustava reviiriään muilta rotilta ja ulkopuolisilta. Perheen sisällä on vakiintunut arvojärjestys.

Tähän nähden mä olen siis valinnut lemmikkini hyvin. Meillähän on neljä uljasta rottaherraa ja tällä hetkellä luonani asustaa poikueensa kanssa myös meidän Anteron ensimmäinen tyttöystävä. Mukuloita hillä on 9, joista kaksi jää kotiin. Allaolevassa kuvassa tilannenäkymä lapsukaisten riippumattoon. Teräviä kuvia näistä kolmiviikkoisista vilistäjistä on hieman hankala saada.

Koivusukat ovat valmiit.

Cherry Vanilla
Malli: Perussukka, tuuma joustinta, muuten sileää. Vahvistamaton ranskalainen kanta.
Lanka: Cherry Tree Hill Supersock Merino, 100% merinovilla, väri Birches.
Puikot: Knitpicks, 2,25 mm (tietysti koivupuikot koivulangalle!)
Koko: Arviolta 37, mun koipi on 38-39.

Kuten ylemmästä kuvasta näkyy, ne ovat mulle pienet. Yritin kovasti välttää tekemästä taas liian isoja sukkia ja hups vaan.
Noh, tämä sattuma saa nyt palvella blogiyhteisön etua. Järjestettäköön siis arpajaisturnaus! Palkintona ylläkuvatut, kirjoittajan itselleen aikomat ja suuresti hellimät sukat. Voittajan ei tarvitse pitää sukkia itse, jos tuntee jonkun pienitassuisen, sukat saa antaa eteenpäin.
Osallistu jättämällä puumerkkisi kommenttina tähän postaukseen, aikaa on pari päivää.

3 kommenttia:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!