keskiviikko 27. elokuuta 2008

Itsepetos

Hehhehhee, katselin tuota to do -listausta muutama postaus sitten ylpeänä, että kohta on tuo itselle aiottu pipo puolivälissä ja Samos Lollipopiakin on tuhottu jo yli kolme kerää. Samassa tajusin, etten ole listannut tuohon Baby cables and big ones too:tä, joka ehdottomasti on toteutettava. Samoin olen autuaasti unohtanut Yarnissiman La Digitessa -paketin, jonka olen itselleni luvannut selättää vielä syksyn mittaan.

Katja Secret Woolista kertoi Lion Brandien olevan jo liki täällä, joten ensi viikolla pääsen myös Vaaran kimppuun. Värinähän minulla on Orchid, mutta suomalaisittain taidan kuitenkin tehdä Orvokkivaaran.
No, jottei lista vallan pääsisi lyhentymään, tein sydän pamppaillen hurjan ratkaisun ja ilmoittauduin Wollmeisen ensimmäisen sukkaklubin jäsenyysarvontaan. En edes ole missään sukkalankakuumeessa juuri nyt, ennemmin hingun neuletakkeja ja villapaitoja, mutta kyseessä on kuitenkin Wollmeise!
Ja pääsin mukaan. En tiedä vielä ainoatakaan muuta suomalaista, joka olisi mukana. Hihkaise, jos olet, jotta osaan varoa postaamasta kuvia heti langat saatuani :) Olen ihan pökerryksissä - Ravelryn Wollmeise-ryhmässä jännitettiin mukaanpääsyä muutaman tuhannen viestin ketjussa ja kun lopulta sain vahvistuksen mukaan pääsystä, meinasin pissiä innostuksesta pöksyyn. 8 vyyhtiä Wollmeisen Superwash Merinoa (siis 150 gramman ja melkein 550 metrin vyyhtiä!), kaikki klubia varten värjättyjä uniikkeja värieriä. Lisäksi laadukkaat sukkapuikot, silmukkamerkkejä ja muuta pientä ihanaa.

Tästä riittää iloa pitkäksi aikaa, sillä viimeinen neljästä lähetyksestä tulee vasta kesäkuussa ensi vuonna :) Vielä kun ilonani ovat Secret Woolin ja Titityyn klubit, olen hoitanut itselleni iloa ja yllätyksiä enemmän kuin kylliksi :)

Mutta sitten se kolikon toinen puoli - Ravelryssä käydään jo kiivasta keskustelua siitä, miksi Wollmeisen sukkaklubi on mm. huijausta (kaikki lanka ei voi olla Claudian värjäämää), mukaan päässeet on valittu Claudian "suosikkien" joukosta, Claudia tuottaa tahallaan "liian vähän lankaa, jotta hinnat nousisivat ja eBayssä hintakeplottelu tuottaa lisätuloja". Mitä ihme korppikotkailua? Oikeasti!

Okei, kyllähän nuo hinnat eBayssä ovat naurettavia, kun vyyhdistä voidaan maksaa 50 eurosta ylöspäin. Toisaalta vyyhdissä on 150 grammaa, mikä osaltaan selittää tilannetta. Toisekseen Claudiaa läheltä seuranneet ovat kertoneet, että Claudia välttää myymästä lankaa niille ihmisille, jotka säännöllisesti myyvät lankaa korkeaan hintaan eteenpäin.
Lisäksi - esimerkiksi minulla ei ollut minkäänlaista sidettä tai edes asiakassuhdetta koko puljuun, joten olisi kohtuullisen outoa, jos kuuluisin johonkin valikoitujen suosikkien kaartiin.
Ja totta kai lankaa on vähän saatavilla! Claudia ostaa apua vyyhtien tekemiseen ja postittamiseen, mutta itse värjäyksen tekevät kaksi kättä.

Kiukuttaa koko typerä debatti.

1 kommentti:

  1. Tyypit eivät tunnu tajuavan, että kun värjäyksen tekee yksi ihminen, niin se ei pysty pitämään koko maailmaa langoissa tosta noin vaan. Ja sitten ruvetaan kehittelemään näitä teorioita raha-ahneesta värjääjästä joka pitää hinnat keinotekoisesti ylhäällä.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!