keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Knitting Bible

Ostin Akateemisesta tällaisen tekniikkateoksen. Kuvat on mitä on, mutta ehkä saatte jonkinlaista kuvaa kirjan annista kuitenkin.

Kirja kustansi jotakuinkin 13 euroa ja on varmasti joka sentin arvoinen. Kirja on paksu ja esittelee kattavasti eri tekniikoita sekä piirros- että valokuvin. Nerokkaasti eri osiot on värikoodattu, esim. eri lisäysmetodeja esittelevät kuvat ovat kaikki pinkkejä ja sivun reunassa on pinkki tunniste, joten oikean osion löytäminen on helppoa ja nopeaa.

Jokaisesta tekniikasta on piirretty kuva ja valokuva siitä, miltä käytetty silmukka näyttää neuleessa.

Esittely on varsin kattavaa – esimerkiksi nurja silmukka neuvotaan parilla eri tapaa ja onpa mukana esimerkiksi vasenkätisten neulomistakin.

Reunoista, osien kiinnittämisistä, napinlävistä ja muusta viimeistelystä riittää asiaa.

Oma osionsa on myös mallien muokkaamiselle – miten esimerkiksi vaihdetaan poolokaulus pyöreään pääntiehen jne.

Mukana on myös näppärät taulukot, joista näkee hyvin eri kulttuurien käyttämien merkintätapojen vastaavuudet. Puikkokoot, langan paksuudet ja muut on kätevästi saatavilla.

Kirjassa on myös hyvä sanasto, osio virkkaamisesta (vaikka neulekirja onkin – esimerkiksi neuleen reunojen huolittelu virkkaamalla on esitelty hyvin), koristelusta (on huovutusta, helmitekniikoita, paljettien lisäämistä…), pintaneuleita, pitsejä ja vaikka mitä.

Jos haluaa kattavan perusteoksen eri tekniikoista ja niiden hyödyntämisestä, kannattaa hankkia tämä teos kirjahyllyyn. Itselläni tämä tulee monessa mutkassa tarpeeseen, koska neulon jonkin verran ilman ohjeita ja hakuteos on näppärä vaikkapa sopivaa napinläpeä miettiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!