keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Etsystä

Kirjoitan tätä eilen illalla. On hiljaista ja minulla on iso kulho suklaajäätelöä ja Etsy. Tutkin tänään lähinnä vintage-osastoa. Keittiöpyyhkeitä lähinnä, ne jostain syystä kiehtovat minua nyt suuresti.

Tuntuu hassulta, että niihin puuvillapyyhkeisiin, joihin oma äitini (ja hänen äitinsä, ja häne äitinsä…) on kirjonut orvokkeja, ruusuja tai joutsenia, joku rouva Floridasta on kirjonut palmupuita ja flamingoja. Jossain toisaalla se kotoisa kuva-aihe on ollut majava, kolibri tai vaikka koala.

Kuinka monen kotona on harrastettu kalenteripyyhkeitä? Niitä painettuja keittiöpyyhkeitä, jossa on kuva-aihe ja vuoden kalenteri? Muistelisin meidän käspaikassamme (eli pyyheliinapeittonaulakossamme – eräs suomen hienoimpia yhdyssanoja) roikkuneen jos jonkinlaista kukka-aiheista pyyhettä. Jossain oli järvimaisemaa ja muistanpa yhdet kissanpennutkin.

Yhdysvalloissa taas kuva-aiheina tuntuu olevan yllättävän paljon rukoilevia käsiä, raamatunlauseita tai moraalisia opetuksia. Esimerkiksi tämä 1970-vuoden pyyhe. Suomalaisittain ajateltuna yllättävä, mutta onpahan muuten kaunis!

Tietääkö kukaan, eikö Yhdysvalloissa käytetä lainkaan koko pöydän peittäviä pöytäliinoja vai millä salanimellä ne kulkevat? Olen yrittänyt löytää Etsystä näitä mystisiä esineitä, koska haluaisin originellin painetun tai kirjaillun liinan. Hakuja olen tehnyt avainsanoilla ja tageilla tableware, table cloth, cloth, dining, dining table jne.
Jonkin verran löytyy vintage-puolelta, joskin nekin ovat pääasiassa neliönmuotoisia kahvipöytäliinoja. Kaikki loput ovat sitten kaitaliinoja, servettejä tai mitälie kankaanpaloja.

Koska koko maailma on liittoutunut minua, pöytääni, pyyhenaulakkoani ja varsinkin, varsinkin palelevaa teepannuani vastaan, suuntaan huomenna kangaskauppaan. Sitten puuttuu enää reissu Hyvinkäälle äidin ompelukoneen luo. Niin ja taitoa ja kärsivällisyyttä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!