tiistai 21. huhtikuuta 2009

Happoa

Synttäriarvonta edelleen käynnissä edellisessä postauksessa :)

Sairausloma on tehnyt todella hyvää. Onnistuin kehittämään itselleni stressiperäisen migreenin, joka vei lopulta yöunetkin, ja kun sen yhdistää koko talven jatkuneeseen flunssa- ym. kierteeseen, olin jo aivan poikki. Heräsin joka aamuyö enkä saanut enää nukuttua, kun seuraava päivä otti jo niin pahasti pattiin.

Nyt olen ollut kaksi viikkoa poissa töistä, nukun kuin possu ja migreeni on muisto vain. Ensi viikolla pääsen takaisin töihin, jos kaikki menee hyvin.

Lääkäri käski “ulkoilla ja tehdä vaan kivoja juttuja” (luin: “ulkoile, neulo ja virkkaa”).

Siispä tänään ensin vähän virkkasin, sitten vähän luin Stephen Kingin vanhoja novelleja, sitten otin päiväunet ja lopulta lähdin hippelöimään meren rantaan. Söin vuoden ensimmäisen ulkoilujäätelön!

Kesällä ruokin sorsia tuossa samassa kohtaa. Nyt siellä ei ollut sorsan sorsaa, mutta sain hulvattomat naurut hanhien, lokkien, naakkojen ja varisten kustannuksella.

Huomaa tympääntynyt lokki keskellä kuvaa.

Ei kai noita “roskalintuja” saisi ruokkia, ainakaan kaikkien mielestä. Mulle lokit on kuitenkin niin kovin rakkaita – vaikka yhdelle harmaalokille jouduin sanomaan vähän tiukasti kun se rääkyi mua korvaan.

Tutkimaani tietoa: Hanhi on tyhmänrohkea elukka. Se olisi tullut vaikka syliin istumaan ja yritti tunkea päätään leipäpussiin. Lokit olivat röyhkeitä ja vaateliaita metrin päästä, mutta vain yksi harmaalokki uskaltautui syömään kädestä. Naurulokki syö mieluiten lennosta, ehkä siksi, että se ketteränä pärjää ilmassa paremmin kuin mörssärimäiset harmaalokit, joiden kanssa maapainissa ei pärjännyt edes varis.

Kotimatkalla ostin kioskilta Taito-lehden sekä Dianan ja Lean virkkauslehtiset. Tämän mun virkkausopettelun suuruudenhullu päämäärä on tietenkin matkia Vilman mieletöntä virkattua lampunvarjostinta.

No mutta siihen happoasiaan. Ne on nää:

Hius jalkapohjassa, jee.

Acid Oil Spills (Ravelry-projektisivu)
Malli: Hidden Path
Koko: Noin 40
Lanka: Wollmeise 100 % Superwash, lankaklubiväri Okzident
Puikot: Knit Pro 2 mm

Mallissa tehdään kantapohjan kavennukset alemmas kuin normaalisti, aivan jalkapohjan reunaa mukaillen.

Olivat tosi nopeet tehdä, vaikka puikkokoko oli vaan 2,0 mm. Takana kulkeva joki on kuitenkin kaunis lisä simppeliin perussukkaan ja tekee neulomisesta mielenkiintoista. Lisäksi se on ihan todella kaunis kuvio, jotenkin levollinen ja graafinen. Ja sen oppi ulkoa jotakuinkin kerrasta.

Näitä mä teen vielä monet.

3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, sekä otuksista että sukista.

    Mä en tällä kertaa osallistu sun arvontaan, etten taas vie voittoa muiden nenän edestä ;o) Edellinen voitto kulkee päivittäin huivina kaulassani, piposta olen jo yrittänyt vähitellen luopua huonolla menestyksellä. Kun tuulee niin pirkuleesti.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat ja todella upeasti värjätty tuo lanka:-) Lätäköityy veikeesti kantapään jälkeen. Tuo malli tuo langan ihanan värjäyksen esiin yksinkertaisella, mutta upealla tavalla.

    Paranemisia!!!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!