perjantai 20. maaliskuuta 2009

Pyöröistä

Iski käsittämätön mieliteko soppaan. Jaksaisikohan sitä keittää seljankaa tänään?

Eilen nukuin yli kahden tunnin päiväunet, mutta silti menin nukkumaan jo kymmenen aikaan. Käsittämätön väsymys. Neuloin pikkuisen hihaa Iirikseen Teho-osastoa katsellessani ja oli tosi kiva päästä neulomaan sileää nyt kun olen tehnyt toisen hihansuun ja vyötärönseudun palmikot yhteen putkeen – 124,5 cm palmikkonauhaa. Mä en tykkää palmikon neulomisesta, se on niin hidasta ja palmikkopuikko häviää liioittelematta joka ikinen kerta kun lasken sen kädestäni.  Mutkun se malli on vaan niin ihana että se on pakko tehdä!

Tilasin Lankakamarista nyt sitten Knit Pron (musta edelleenkin tyhmä nimenmuutos) pyöröt: puisen setin + ylimääräiset kolmosen päät ja 80 sentin kaapelin.

Kommenttejahan noista koottavista Knit Proista on kuultu suuntaan jos toiseenkin: Monella on puikon pää hajonnut hetimiten, joillakin kaapelit eivät pysy tiukkoina ja niin edelleen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Addi Click, mutta se on vielä hinnoissaan (paitsi Titityyssä), mutta se on vielä niin uusi juttu, etten ole kuullut siitä tarpeeksi käyttäjäkokemuksia. Tykkään kyllä Addin puikoista, mutta toisaalta tykkään Knit Pron sukkapuikoista kuin hullu puurosta.

Addin setissä olisi puikkokokoja aina kymmeneen milliin asti, Knit Prossa kahdeksaan. Addi-pakettiin kuuluu toisaalta vähemmän kaapeleita ja harvoin mä yli kasin puikoilla mitään neulon. Ja onhan ne nätit!

En mä tiedä, toisaalta tuntuu epävarmalta – mitä jos ne hajoaa? Mutta toisaalta mä olen nyt ne tilannut, ne on nätit ja moni on niistä tykännytkin. Turha kai tässä on jossitella?

Kuvassa on miehen synttärilahjaksi saama ns. rotvaario. Ledivalot ja kaikki. Rotvaario korvasi meillä viime jouluna jouluvalot :)

6 kommenttia:

 1. Ei mulla ole mitään ongelmia esiintynyt knitpro puikkojen kanssa. Ei sukkisten eikä pyöröjen. Yksi hyvin tyytyväinen kayttäjä täällä. :) Nytkin tiskirätti työn alla 3.5 sukkisten kanssa... :D

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen noihin puikkoihin ihan tyytyväinen, välillä vähän kiristän pyöräyttämällä vasempaa puikkoa, mutta se ei tahtia haittaa. Pidän siitä, että voin yhdistellä päistä ja kaapeleista erilaisia kokonaisuuksia

  VastaaPoista
 3. Kun muistaa sitä kiristystikkua käyttää, ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia KnitPron kanssa. Ne on ihania!

  VastaaPoista
 4. Hei, siinä Iiriksen ohjeessa on sit painovirhepaholainen. Tsekkaa ravelrysta ohjeen sivulta raglaneitten kavennusohjeet.

  VastaaPoista
 5. Mulla on se puinen KnitPron pyörösetti. Muutamasta puikosta on lähtenyt se puuosa liimoistaan ja siis irronnut kesken neuleen. Se on tosi tympeää jos silmukoita pääsee karkuun, mutta puikon korjaus on ihan helppoa. Ite oon vaan liimannut pikaliimalla osat takas yhteen eikä ne oo sen jälkeen hajonneet. Luulisin että tehtaalla on vaan yksinkertaisesti liimattu huonosti alunperin.

  Vaikka tosiaan on tuon verran ongelmia ollutkin noiden kanssa, niin tykkään niistä ihan valtavasti ja käytän niitä lähes aina. Addit on jääneet aika pitkälti laatikkoon.

  VastaaPoista
 6. Mulla hajos ekalla käyttökerralla (neuloin sillon vihervaaraa) 100cm kaapeli. Siitä irtos se metalliosa kaapelin päästä. Toki työ oli painava, mutta... Sain kyllä uuden tilalle kun soitin Tinttamarelliin. Mutta ei ole pahemmin tullut enää raskaita neuleita niillä neulottua.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!