torstai 5. maaliskuuta 2009

Suuresta Käsityölehdestä

Aloitin Suuren Käsityölehden tilaamisen kokeiluluontoisesti, kun Anu Harkki aloitti päätoimittajana. Vuosien ajan olin ostanut vain satunnaisia irtonumeroita, jotka olin selannut kerran läpi ja pistänyt kiertoon.

Näihin muutamaan numeroon olen kuitenkin tyytyväinen. Lehden rakenne on selkeämpi – pukeutuminen alussa ja sisustus lopussa. Tykkään Nuori suunnittelija –osiosta, vaikka sen vaatteet eivät omaa tätiytyvää toimistotyyliäni puhuttelekaan. Lankakauppaesittelyt ovat tervetullut uudistus – haluammehan lehden koskettelevan koko käsityöharrastustamme, myös kuluttamista. Käsityöharrastejien ja alan ammattilaisten nostaminen esiin on upeaa ja pidän Kaisa Lekan sarjakuvistakin. Huippua!

Mitään toteutettavaa en ole vielä näistä numeroista löytänyt, mutta itselleni se ei välttämättä ole tärkeää. Luen lehteä kuin aikakauslehteä, se on ajankuva harrastuksestani, kanssatekijöistä ja alan ilmiöistä.

Lehti peilaa mielestäni aika vahvasti Anun omaa tyyliä, mikä tietysti on osittain tarkoituskin ja toivottavaa. Sisustussivuilla se mielestäni tuntuu erityisen voimakkaana. Kuinka pitkälle tämä sitten ajallisesti kantaa, jää nähtäväksi. Eiköhän kuitenkin Anu ole kyllin fiksu tuottamaan tyylillistä variointia tässä kuukausien mittaan.

3 kommenttia:

 1. Moi!

  Mikä on siun tuo ihanainen muki? Onko se Arabian Teema-sarjan mallinen? Jos on, niin tahtoo heti semmoisen! Kerro lisää!

  Kato nyt, sinä kirjotat Suuresta käsityölehdestä ja minä vaan puhun mukista... Voi minuu.

  VastaaPoista
 2. Sitähän se, samaa mallia kuin Muumit ja Teema. Kyseessä on Sylva ry:n (Suomen syöpäsairaiden lasten hyväksi ry) muki, jossa seikkailee yhdistyksen maskotti, Julia Vuoren piirtämä tapiiri.

  Ikävä kyllä Sylva ry:n sivuilla oli maininta, että mukit ovat Iittalasta loppuneet. Ehkä kuitenkin saadaan vielä uusi erä? Itsekin odotin jonkin aikaa uutta erää ennen kuin sain omani tilattua. Tilaaminen tapahtui mailaamalla Iittalan asiakaspalveluun, joten ehkä heille voisi mailata myös tiedustelun uudesta tuotantoerästä?

  VastaaPoista
 3. Oj då! Kiitos! Nyt pitää mennä het nettiin tutkimaan!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!