tiistai 31. maaliskuuta 2009

Kudo sukat syrjäytyneille

Muori Menninkäinen tartutti muhun halun tehdä hyvää. Kaikki puikoissa –blogista lähti liikkeelle haaste neuloa sukkia kotimaan vähäosaisille.

Mä olen pyöritellyt nyssäkkää paksuja perussukkalankoja tässä viime aikoina ja miettinyt, mitä niille langoille oikein voisi tehdä. Musta on tullut sukkasnobi, haluan antaa lahjaksikin jotain pirun jitterbugsukkia ja kunnon rehelliset Nallet marinoituu kassissa kun ne ei muka kelpaa.

Voisin nyt korostaa tätä paskantärkeää tekopyhyyttäni sillä, että edes parit sukat vääntäisin kodittomille ja muille syrjäytyneille, heille ei varmasti ole minun nenänvartta katsomani lanka ole liian huonoa – se lämmittää ja suojaa. Neuloessani voisin samalla miettiä myötätunnon ja hyväntekemisen luonnetta ja sitä, miksi pidän itseäni liian hyväksi näille langoille.

Katso ohjeet Kaikki puikoissa –blogista ja hihkaise kommentteihin jos saat tästä kimmokkeen hyväntekoon. Kommentoida saa myös välineharrastamista, sen oikeutusta ja muita moraalisia dilemmoja, joita voi työtä pakoillessaan neulomiseen liittää.

5 kommenttia:

 1. Lämmin ja sydämmellinen ajatus tuo sukkien neulominen vähäosaisille:-)

  Itse en valitettavasti itse en voi osallistua tempaukseen, kun minulla täällä kotona niin monta sukankuluttajaa.

  Tuosta sinun ideasta ja kirjoituksesta kuitenkin itselläni lähti idea neuloa iäkkäämälle naapuritilan emänälle sukat. Nykyään hän asuu vanhusten palvelukodissa ja on pahasti dementoitunut. Menen katsomaan häntä palmusunnuntaina vien sukat hänelle tuliaisina. Sukat neulon itsevärjätystä Nallesta.

  Sukkalanka dilemman olen omalta kohdaltani ratkaissut soveltamalla siihen ajattelumallia Form follow funktion ja samalla on ratkennut myös monta muuta lankakoja koskevaa asiaa;-)

  Paljon ajatuksia herätti tuo sinun kirjoitus itsessäkin.

  Ja laitetaan hyvä eteenpäin...

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti mukana! Mulla on myös nalleja ja veikkoja vaik kuinka paljon ja tähän tarkoitukseen ne on varma valinta! Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Täytyyhän sitä yrittää saada sukat kasaan. :o) Taisi olla viime vuonna kun väänsin vinon pinon pipoja hyväntekeväisyyteen ja onhan noita pikkuvarpaitakin tullut lämmitettyä, mutta isotkin tarvitsevat toki lämmikkeet. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä herätti ajatuksia juu, ja samalla alkoi vähän sydämeen pistää. On se nyt hitto soikoon kumma, jos ei muka mulla riitä sen verran aikaa, että voisin neuloa sukat toiselle ihmiselle oikeaan tarpeeseen! Aina vaan teen itelleni jotain uutta kivaa, kun ei ne kaksytplus huivia vielä muka riitä, hyi mua. Taidanpa siis ottaa itestäni niskaotteen samantien ja kaivelen sukkalankoja varastoistani.

  Sitten tulikin mieleen, että onko mulla nyt tässäkin joku itsekkyys mukana, kun aloin heti miettiä, että oisko tää hyvä keino päästä turhanpanttina pyörivistä seiskaveikoista eroon. Eli oikeestaan tekisinkin tän omaa etua tavoitellen lankavaraston pienennysmielessä tai jotain, ja onkos se nyt laitaa?

  Mutta toisaalta, onko sillä väliä, jos molemmat hyötyvät: sukkien saaja tarpeellisista lämmikkeistä sekä minä hyvästä mielestä ja hyvään kohteeseen käytetyistä langoista, joista muutenkin haluaisin päästä eroon. Kaikki voittaa kun kaikki on puikoissa, eikö? ;P

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, voisinkin tuonne muutaman parin laittaa. :) Välilllä on kiva neuloa ihan tavallisia sukkia jotka pääsevät oikeasti käyttöön.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!