torstai 5. maaliskuuta 2009

Ratasukat

Mulla ja sukilla on uusi rakkauskausi. Olen viime aikoina neulonut sukkalankavarastoa niin reippaasti pois, että messuilta tehdyt langat  tulivat lähes tarpeeseen. Nytkin on kolmet sukat kesken. No siis, on mulla vielä sukkalankoja: Yksi jitterbug, jonka riitto mihinkään malliin pelottaa, yksi itsetilattu Ilu joka ei sitten kuitenkaan oikein sano mulle mitään, yksi sukkaklubilanka, jonka olen jo kerinyt ja joka tuijottaa mua joka päivä, mutta josta en vaan tykkää… Niin, ja vielä kolme vyyhtiä Wollmeisea. Kahdelle niistä on jo kyllä suunnitelma, haluaisin vaan saada La Digitessoja pidemmälle ennen kuin aloitan uutta keskittymistä vaativaa sukkaa…

Viime aikoina olen saanut myös sen Araucania Rancon Tuulilta, mutta se odottaa täydellistä, luontohenkistä mallia.

Niin, ne ratasukat.

Malli: Gentleman’s Sock in Railway Stitch (Knitting Vintage Socks)
Lanka: Wollmeise 100 % Superwash, väri Buxkranzl
Puikot: KnitPicks Harmonies (olkoon nykyään mikä vaan, tolla nimellä mä olen ne ostanut :)), 2,25 mm
Huomioitavaa: Tein muuten silmukalleen ohjeen mukaan, paitsi kantalappuun tein pituutta seitsemän senttiä. Olen kantapään kautta (!) oppinut, että miehelle ei mene sukka jalkaan ollenkaan, jos lappu on lyhyempi.

Sukat istuu kuin… hansikkaat. Tässä postauksessa on nyt jo niin paljon outoja kielikuvia että mua hämmentää. Joka tapauksessa olen iloinen, että sain viimeinkin miehelle tehtyä istuvat sukat ja laatulangasta vieläpä.

Lankomiehellä on syntymäpäivät loppukuusta. Titityyn korvaava klubilanka eli Fleece Artistin Trail Sock muuttuu sukiksi hänelle:

Aika naminamivärejä.

Mulla oli aivan ihana, kiireetön aamu. Istuin sukanalun kanssa selailemassa Suurta Käsityölehteä ja join kahvia, kahvia, kahvia.

…ja silittelin uusia lankojani! Niistä hiukka myöhemmin.

4 kommenttia:

  1. Komeat sukat! Ja onpas sinulla hauskannäköinen kahvimuki! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköiset ratasukat! Minä puolestani olen keskittynyt sukkalankavarastojen kartuttamiseen :) .

    VastaaPoista
  3. Ihana väri tuo vihreä. Ja älä huoli niistä oudoista kielikuvista, nehän on sun bloggausten suola =D!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!