keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Meemintynkää – ei liity käsitöihin

Hain Heivatuista kudelmista meemintynkää.

 1. Mitä teit tasan vuorokausi sitten? Mä olin töissä. Kirjoitin paria mailia ja mietin, millä metrolla pääsen sopivalle junalle.
 2. Kuinka tutustuit henkilöön, joka on kännykkäsi numeroluettelossa seitsemäntenä? Kyseessä on eräs opiskeluaikainen kaverini, kielitieteilijä, jolla on hämmentävä kyky sarkasmiin ja mustaan huumoriin. Eräs eniten arvostamiani ihmisiä.
 3. Onko sinulla paljon rutiineja? Ei, elämäni on täysin mielivaltaista tämän suhteen. Yritän kyllä jatkuvasti parantaa.
 4. Oletko rehellinen? En välttämättä. En pidä totuutta minään itseisarvona, joten saatan hyvinkin kaunistella totuutta tai suoraan valehdellakin tilanteen mukaan.
 5. Miksi asut siellä missä asut? Siellä on koti :) Kaksi vuotta sitten päätin, että nyt riittää ahdistava yksiöasuminen hankalassa asunnossa. Mies sitten päätti samalla kertaa kantaa omat tavaransa samaan asuntoon. Asunto valittiin sijainnin ja lattiamateriaalin perusteella.
 6. Osaatko sanoa (kalenteriin katsomatta) monesko päivä tänään on? Kyllä, neljäs päivä.
 7. Koska viimeksi teit itse ruokaa? Hmm, aika paha. Eilinen meni lapsia hoitaessa, toissapäivänä nukuin koko illan töiden jälkeen. Sitä edellisenä päivänä oltiin siskon tykönä ja syötiin pizzaa… En kyllä muista, koska oltais kokattu.
 8. Muistatko minkä CD:n ostit ensimmäiseksi? Kyllä muistan, se oli Rasmuksen ensimmäinen levy. Samaan aikaan ostin myös Red Hot Chili Peppersin levyn One Hot Minute ja Erykah Badun levyn Baduizm.
 9. Millaisessa asennossa olet tällä hetkellä? Istun työtuolissani, vasen jalka koukussa allani ja oikea heiluu sinne tänne.
 10. Millainen perheesi on? Keitä siihen kuuluu? Lähintä perhettäni ovat avomies ja kuusi lemmikkieläintämme. Näiden lisäksi perheeseeni kuuluu äiti, isä, sisko, siskon mies ja siskon kaksi lasta.
 11. Mitä haluaisit huomenna tapahtuvan? Huomenna mulla on useampi palaveri, joiden jälkeen juoksen Cafe Ursulasta hakemaan postituspusseja ja jatkan kuohuviinitreffeille entisen työkaverin kanssa. Sääli, että piti buukata se samalle päivälle neuletapaamisen kanssa, mutta pakkotilanne oli. Toivon, että kaikki sujuu leppoisasti ja että kuohuviini ei maistu liian hyvin… niinkin on joskus vastaavassa tilanteessa käynyt.
 12. Kuinka paljon salaisuuksia sinulla on? Ei mulla kai oikeita salaisuuksia ole ollenkaan, olen turhankin avoin. Jopa työpaikalla tiedetään, että mä olen mielenterveysongelmainen, samoin puhun ilman vaikeuksia lapsuudestani rikkinäisessä perheessä ja muista ikävistä kokemuksista. Uskon, että se on helpottanut niiden käsittelemistä, pidänkin tähänastista elämääni helppona ja onnellisena, vaikka kuulemma siinä riittäisi aineksia enempäänkin itsesääliin. Pöh.
 13. Näetkö paljon unia? Kerro viimeisin. Mä olin megafonin kanssa siskon takapihalla tiedottamassa metsän lintuja - lintupunkkihäätö tarjottaisiin kaikille halukkaille, mutta vain ennakkoon ilmoittautuneille linnuille. Ilmoittautuminen alkaisi vielä samana päivänä ja toimisi siten, että lintu käy tökkäämäsä nokallaan reiän ilmoittautumislistaan. Näiden ilmottautumisten pohjalla sitten hankittaisiin punkintorjunta-aineet ja hoito aloitettaisiin 9.3. Kaikki ilmottautuneet hoidetaan samaan aikaan, jotta punkit eivät leviäisi uudestaan. Melkein 50 ilmottautumista tuli!
 14. Oletko enemmän ujo kuin villi? Ehdottomasti ujo. Läheisten joukossa tosin myös täysi yllytyshullu.
 15. Aistitko, jos sinua tuijotetaan? Välillä tuntuu, etten aisti koskaan mitään. Hyvä jos aistin sen, että mua puhutellaan.
 16. Ketä kättelit viimeksi? Siskoni appea.
 17. Mitä näet, kun suljet silmät? Ihan vaan pilkkuja.
 18. Kuinka monet kengät omistat? Voi, ihan liian monet… Eniten on käytössä mun ihanaiset sammakkokengät eli El Naturalistan Uggdrasil-nilkkurit. Kevääksi on myös ostettuna tossut, Planet Walkers –tennarit. Lisäksi mulla on korkkareita, sandaaleita ja saapikkaita, tosiaan turhankin kanssa. Olen nyt päättänyt, etten sorru enää halpiskenkiin, vaan pyrin panostamaan laatuun ja ekologisuuteen.
 19. Kuinka suuren joukon edessä olet esiintynyt? Enpä äkkiseltään tiedä, olisiko viitisen sataa? Mitä tuollainen täpötäysi perusyökerho vetää?
 20. Mikä oli päivän paras juttu? Mä oon vasta ollut töissä, ei tässä kauheen hyviä juttuja ole ehtinyt kertyä.
 21. Luokitteletko ihmisiä? Pakko ihmisiä on luokitella, jos ei muuten niin muistaakseen kaikki. Se, mitä luokittelulla tässä sitten tarkoitetaan, on jo toinen juttu.
 22. Kuinka korkealta katselet maailmaa? Jos heltta heiluu 165 sentissä, olisiko silmät noin 157 sentissä?
 23. Onko sinulla lemmikkejä? On, kuusi rakasta rottaherraa. Tosin kohta ehkä viisi, koska Boris on jo Hyvin Iäkäs Vanha Herra, eikä Matti näytä saavan aikaiseksi jälkikasvua, vaikka hänellä on ollut tyttöystävä jo viikkokausia.
 24. Kerro joku viehättävä piirre ihmisessä? Tykkään hersyvästä naurusta, matalasta puheäänestä ja rauhallisuudesta.
 25. Oletko tullut enemmän äitiin vai isään? Olen aika paljon molempien näköinen. Posket äidiltä, nenä ja silmät isältä, suu äidiltä, persjalkaisuus molemmilta… Luonteeltani olen ehkä enemmän isäni tyyppinen, mutta ulosanti on enemmän äitini tyyppistä. Kyllä mut vaivatta tunnistaa vanhempieni lapseksi.
 26. Uskotko ihmeisiin? Ihmeisiin ja ihmeisiin… Uskon uskomattoman hienoihin asioihin.
 27. Kumpi on kiireisempää aikaa; arki vai viikonloppu? Mä pyrin pitämään viikonloppuisin mahdollisimman väljää ohjelmaa, ahdistun, jos molempina viikonlopun päivinä on jotain sovittuna. Samoin muutama arki-ilta viikossa on vähintään oltava kotona oloa ja hiljaisuutta. Arkena vaan tuntuu aika niin riittämättömältä, kun työ vie aikaa.
 28. Olitko iloinen herätessäsi aamulla? Joo. Torkuin turhan myöhään, mutta pääsin sitten reippaasti liikkeelle.
 29. Oletko tavannut isovanhempiesi vanhempia? Yhden heistä, isän äidin äidin. Esimerkiksi mummoni isä kuoli jo 53 vuotta ennen omaa syntymääni, joten ei ihan ehditty nähdä :)
 30. Mikä tappaa kiinnostuksen (ihmisistä puhuttaessa)? Ennakkoluulot ja syrjivät asenteet. Mustavalkoisuus. Tunnepohjainen argumentointi, kun sitä käytetään kuin järjellistä argumentointia.
 31. Oletko kateellinen muille ihmisille? Hetkittäin olen, lähinnä mielenterveydestä. Toisaalta hulluuteni on osa mua, ja vaikka elämä ilman sitä olisi varmasti helpompaa, “päivääkään en vaihtaisi pois”.
 32. Oletko ollut kirpparilla myymässä? Joo, mutten viimeiseen 15 vuoteen.
 33. Koska eletään elämän parasta aikaa? Tämä ei ole vaikea kysymys. Nyt, koska muuta aikaa ei ole olemassa.
 34. Kuinka monta serkkua sinulla on? Tämä on sekava aihe. Äidin puolelta 4 varsinaista ja 2 “tunnustamatonta” serkkua. Isän puolelta 8 serkkua, joista tosin en järin montaa tunnistaisi kadulla.
 35. Kirjoitatko päiväkirjaa? Kai nää blogit jonkinlaista päiväkirjan virkaa hoitaa.
 36. Koska olet viimeksi itkenyt? En tiedä, yleensä itken pari kertaa viikossa. Ai niin, sunnuntaina itkin vuolaasti, kun katsottiin elokuvaa.
 37. Mikä muistuttaa viime kesästä? Käsityöt… Viime kesä oli ensimmäinen kesä, jolloin vakavammin riehuin käsitöiden parissa.
 38. Olemmeko kaikki jollekin tai jotenkin korvaamattomia? Tietenkin olemme. Jos emme muille, niin itsellemme, ja siinä on kyllin.
 39. Kuvaile hiustesi luonnollista väriä. Tummanvaalea. Aina perinteinen savokarjalainen tallukkaväri.
 40. Kenen nimipäivä on syntymäpäivänäsi? Olgan ja Oilin.
 41. Oletko koskaan käynyt vessassa elokuvateatterissa leffan aikana? Olen, ja vieläpä treffeillä.
 42. Onko sisäinen kauneus vain rumien puhetta? Tyhmä kysymys. Sisäinen kauneus on mielestäni sekava ilmaus enkä ole varma, tarkoitetaanko sillä enemmän hyvyyttä ihmisenä vai levollista, seesteistä minuutta. Oli se kumpi tahansa, se kyllä kaunistaa ihmistä ulkoisestikin huomattavasti.
 43. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa? Harva se ilta.
 44. Osaatko keittää riisiä? Osaan, mutta harvoin keitän.
 45. Pidätkö yksinäisyydestä? Suunnattoman paljon. Justiinsa tuossa avopuolisolleni sanoin, että on edelleen ihan outoa jakaa kotinsa ja arkensa toisen ihmisen kanssa, koska kokee itsensä niin erakkona ja yksinäisyyttä janoavana. Kaikkeen sitä onkin rakkauden vuoksi valmis…
 46. Onko sinulla unelmia? On, mutta tällä hetkellä ne kaikki ovat aika materialistisia. En koe elämästäni puuttuvan oikein mitään. Totta kai sitä haaveilee sapattivapaasta tai muuten mahdollisuudesta kiertää ajan kanssa maailmaa, mutta onko noi nyt niin isoja juttuja…

1 kommentti:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!