torstai 17. tammikuuta 2013

Rustiikkista / Rustic

Olen neulonut niin paljon tuollaisia hattaranpehmoisia juttuja, että tällainen rehellinen suomenlammas tuntui tosi karhealta. Oon vielä kehrännyt sen aika kovaksi (paljon kierrettä sekä säikeessä että kerratessa), ihan ajattelemattomuuttani siis, en tarkoituksella. No mut ei se mitään! Kauluri on tarkoitettu  pystykauluksisen takin kauluksen päälle, ei suoraan kaulalle, ja kädet tuntuivat kestävän ihan mainiosti vähän karkeammankin langan.
I've been mostly knitting silky soft yarns lately, which made this finnsheep yarn feel like steel wool. I have not exactly helped the situation by spinning it with loads of twist. I didn't mean to spin it so hard, it just... happened. Oh well, the cowl is meant to be used with a high-collar coat, on top of the collar, and my hands didn't itch when wearing this set.
IMG_2725
© MevrouwWalvis

Kaulurin tekotapa oli jyrkän tieteellinen: Luodaan pyöröpuikolle jonkin verran silmukoita, suljetaan pyöröneuleeksi, neulotaan helmineuletta, kunnes alkaa kyllästyttää ja päätellään silmukat. Kämmekkäät tein samalla metodilla, lisäsin vaan peukalokiilan ja lopuksi pätkän peukaloa. Niin ja oli niissä vähemmän silmukoita :)
The cowl method was very scientific: Take a circular needle, cast on a bunch of stitches, knit in the round using seed stitch until it becomes boring, bind off. I used the same method for the mitts, just added a thumb gusset and a thumb. And used less stitches.
IMG_8806
IMG_8808

IMG_8810

Tässä vielä lanka lankana - -
Here the set is still in its yarn form...
_IGP0011.JPG

- - ja ennen sitä villana. Värjäys Louhittaren luolan, väri on nimeltään "Puoliksi mies, puoliksi apina".
...and in its wool form. The dyework is by Knitlob's lair.
_IGP0036.JPG

2 kommenttia:

  1. Ei voi kuin ihaila tuota upeaa kehräämisen taitoasi. Upeaa lankaa ja kovin kauniit asusteet!

    VastaaPoista
  2. Upeasti on lanka kehräytynyt ja neuloutunut uniikeiksi asusteiksi :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!