keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Sukkahöpinää

Viikonloppuna rentouduin kotona. Mies oli rakentamassa työkaverilleen hevoshaan aitaa, minä olin kotona kutomassa sukkaa. Pomatomuksen sain viimeinkin lankakerän loppuun saakka - jäljellä olisi nyt noin kymmenen kerrosta ja kärkikavennukset. Vähästäpä jäi kiinni! Mutta vyyhdissä on kuitenkin alle 300 metriä ja tein melko pitkät varret, joten oli alusta asti selvää, ettei lanka riitä loppuun asti. Ajattelin nyt ostaa toisen vyyhdin ja tehdä lopusta vaikka kämmekkäät. Tulee vaan sukille turhan paljon hintaa, jos ajattelee, että tarvitsee kaksi vyyhtiä Jitterbugia (á 14,90 € + toimituskulut). Mutta tuleepahan ilmaiset kämmekkäät kaupan päälle! :)

Toisen Jitterbugin, Fruit Coulisin, ajattelin pyöritellä samalla lahjasukiksi. Halusin elävää pintaa ja pientä röyhkeyttä, koska lankakin on hieman julkeaa. Valitsin malliksi Stranded Show-Off -sukat, joissa hyvin helpoilla langankiertoihin perustuvilla liikkeillä saadaan aikaan kivaa pintaa. Riittävän simppeli työmatkaneuleeksi.

Mallineulehan on käytännössä sileää neuletta, joten joustoa siinä ei juuri ole. Mitään nilkkaa nuolevaa muotoa ei sukkiin muodostu, ennemmin kyseessä on rennot unisukat. Jännä yksityiskohta mallissa oli kantapää. Varsinaista kantalappua tai kantapohjan kavennuksia ei tehdä erikseen, vaan varresta jatketaan viidellä puikolla eteenpäin, kunnes on aika kääntää kantapää. Matkan varrella nilkkaan tehdään väljyyttä lisäämällä silmukoita kummallekin sivulle.

Parhaillaan neulon vartta toiseen sukkaan. Mallineule on muodostunut hyvin tylsäksi ja vähän ottaa päähän valmiin sukan "kotikutoisuus" - tarkoitan siis nimenomaan nyt tuota kantapään istuvuutta. Lanka… Lanka vaikutti kivalta kuriositeetilta vyyhdillä ja kerälläkin, mutta neuloessa mielipiteeni pinkistä on vain vahvistunut. Pinkki ei ole vaan mun väri. Mitään varsinaista vikaa sukassa ei kuitenkaan ole, joten mitään syytä purkamiseen ei ole olemassa. Joululahjapakettiin, tiedän ihmisiä, jotka pitäisivät näistä kuin hullu puurosta.

Sain pitkästä aikaa toimeksiannon tilaussukkiin. Sain aika vapaat kädet, tilaaja määritteli vain värin ja tyylin. Tänään suuntaan lankakauppaan hakemaan matskua. Tiedossa on ainakin palmikoita!

Mä en nyt keksi tähän mitään käsityöaiheista kuvaa, joten blogirotta Malkku, olkaa hyvät:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!