perjantai 30. toukokuuta 2008

Puissa on apinoita väärinpäin

Aloitetaan syksyisillä tunnelmilla. Kun neuloo öisin, saattaa vaikka lukea vahingossa kaaviota ylhäältä alaspäin, jolloin kuviolle tietenkin käy outouksia. Näin kävi Monkey-sukalle. Kaikki selkeä graafisuus katosi ja tilalle tuli tyttömäinen pitsikuvio. Hauskaa!
Apinasukat takaperin
Lanka: Trekking Hand Art, väri Jamaica
Puikot: Sekalainen seurakunta 2,5-millisiä bambupuikkoja

Ensimmäinen sukka on kohta valmiina, ja vaikka vähän tylsistyttää (eli startitis vaivaa), ajattelin pyöritellä sen toisenkin heti perään vielä tänä viikonloppuna. Tilaussukat ja miehen sukat saa edelleen odottaa. No, eipä näillä säillä juuri villasukkia kai kaipaakaan.

Tänään oli upea päivä. Tein töitä kotoa käsin ja käytin lounastunnin kävelemällä postiin. Samalla ikuistin tuota viereistä katua, jonka kautta reittini vei. Joka pihassa on joitain koristepuita ja -pensaita, kun meidän kadulla on lähinnä mäntyjä. No, on meidän pihassa sentään syyshortensia.
Musta puiden kukkiminen on ihanaa aikaa. Olen siinä suhteessa onnellinen, etten kärsi minkäänlaisista siitepölyallergioista, enkä siksi saa tarpeekseni luonnosta Juuri Tähän Aikaan.

Hevoskastanja on lempipuuni. Se on niin kovin Helsinkiä. Siinä on kauniit lehdet, se on kiipeiltävän muotoinen, sen hedelmät on hassun piikikkäät ja se on muhkea ja suojaisa. Kukinta-aikaan en tosin pidä siitä niin paljon kuin loppukesästä, kukat ovat mielestäni niin kovin mahtailevat, mutta kuvasin kuitenkin. Kesä! Kadun varjoisalla puolella syreenit olivat vielä nupullaan. Valo leikitteli lehdillä. Koristeomenapuita täällä on hyvin paljon. Ne jaksavat hätkähdyttää aina tuolla kukkamäärällään. Kultasateetkin ovat jo nupuillaan ja hinku neuloa keltaista valtaa meikätytön mielen.

Postista hain Ilun paketin. Miehen sukkalanka ja omanikin. Tajusin vasta paketin avattuani, että meillä on hiukan samansuuntainen maku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!