maanantai 2. maaliskuuta 2015

Valaan siskonpoika

Muistattekin ehkä sen kommandopiposankarin? Kundilla on vissiin syntynyt jonkin verran luottoa tädin käsityöosaamiseen, kun näitä toiveita on kertynyt jonoksi asti. Nyt sain toteutettua jo syksyllä tehdyn tilauksen: "Samanlainen kuin tää (halaten meidän löhötyynynä toimivaa, yli metrin mittaista ryhävalasta), mutta pienempi ja oranssi."

Nähdäkseni tätien tehtäviin ei kuulu oranssien valaiden kyseenalaistaminen, joten ei muuta kuin lankaa tilaamaan. Kyllä siinä mahtoi olla Titityyn väelläkin kummasteltavaa, kun pyysin heitä mallaamaan, sopiiko vaaleampi oranssi nyt varmasti tummemman oranssin mahaväriksi. Mutta loistavana lankakauppana sieltä vain vahvistettiin, että hyvin sopii valaan mahaan tämä vaaleampi.

_IGP0021

Ohje on siis Hazel the Humpback Whale, ja se on ilmaiseksi saatavilla Ravelrystä. Varoituksen sana: Ohjeessa on virheitä (kerroksella 74 ja jälleen kerroksesta 121 eteenpäin). Virheet ovat lähinnä silmukoiden määrään liittyviä, ja ensimmäiseen virheeseen mennessä on jo tajunnut ohjeen idean niin hyvin, että virheet huomaa hetimiten ja ne osaa korjata neuloessaan, jos ei ole aivan vasta-alkaja. Tässä auttaa myös valaan symmetria: esimerkiksi leuanalusuurteet ovat keskiviivan molemmin puolin toistensa peilikuvina, joten virhe on helppo korjata saman kerroksen toista puolta katsomalla.

Suurempi "ongelma" ohjeessa on se, että se on täysin auki kirjoitettu ohje ja pidemmillä kerroksilla alkaa helposti hyppiä lyhenteet silmissä. 

Mutta nuo ovat pieniä käyttömukavuusasioita. Ohjetta hieman soveltaen saa aikaan musta varsin mainion valaskalasen! 


_IGP0026

Lopulta tein valaalle vain tosi vähän noita läiskiä, eviin, pyrstöön ja vähän pyrstön tyveen. Viime kerrasta viisastuneena päätin jäljitellä silmukoita intarsian sijaan.
Ylläolevassa kuvassa on muuten terveisiä teille, jotka jaksatte kehua mun käsialaa: Kyllä mäkin teen tuollaisia epätasaisia lisäyksiä (varsinkin kfb).


_IGP0033


Tässä sitten meidän Ryhis otti vielä pikkuvalaan halaukseen. Isompi valas on neulottu Cascade 128:sta (ja osin kaksinkertaisesta 220:sta, kun 128 loppui kesken) ja se on kuonosta peffaan 102 cm pitkä. Pikkuvalas on neulottu yksinkertaisesta 220:sta ja sen strateginen mitta on 69 cm.

Valaan siskonpoika
Malli: Hazel the Humpback Whale
Lanka: Cascade 220, värit 7822 (Burned orange) ja 2436 (Mimosa), yhteensä 212 grammaa eli 426 metriä.
Puikot: 3,75 mm

Tilastot 2015:
Valmistuneet työt: 16
Lelut: 1
Kulutetut grammat: 1229
Kulutetut metrit: 4122,1

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Toi oma valas on kyllä ahkerassa löhökäytössä, suosittelen joka kotiin :)

   Poista
 2. Voi mikä suloisuus! Ihana tää kaverikuva. "Tuu tänne mun viekkuun niin mää suojelen sua."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskonpoikia kuuluu suojella! Niin mäkin suojelen valaan tilaajaa, jos on tarvis, ja tädistä lähtee tarvittaessa kova ääni. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kestä vaan :) Sun tarvii neuloa Mörgersternille pikkupikkuvalas.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!