keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Reiluja palkkiraitoja

Aina oikein -neule on yksi suurista rakkauksistani. Siinä on jotain konstailematonta ja maanläheistä, lämmintä ja kuohkeaa. Erityisen ihanaa se on mielestäni vauvaneuleissa.

_IGP0028


Purl Soho on suunnitellut useamman vaunupeittokitin myymistään langoista. Värit ovat niissä huikeat, mutta idea yksinkertainen. Leveitä raitoja aina oikein. Ajatus on poltellut jo pidemmän aikaa, mutta nyt pienemmän ryhävalaan ja erään paitahankkeen tiimoilta kotona oli mieluisia värejä kuudeksi raidaksi asti.

_IGP0030

Silti piti värisuunnittelussa turvautua Ravelry-kavereihin. Eniten ääniä saivat leveät raidat ja omaankin silmään se vaihtoehto alkoi näyttää parhaalta. Plus tietty että pystyi maksimoimaan kunkin värin hyödyntämisen, kun joitain ei tarvinnut tuplasti toisiin nähden.

blankies

Oranssit ja valkoinen raita sujuivat kuin tanssi muutamassa päivässä, mutta harmaisiin edettyäni totesin, että eihän mulla ollutkaan tuota vaaleinta harmaata. Tätäkään ei tietenkään olisi kannattanut etukäteen tarkistaa :P Onneksi jemmassa oli lahjakortti Titityyhyn ja sieltä taas ratsastettiin apuun. Niinku kuvainnollisesti!

_IGP0027

Vaunupeitto Purl Sohon malliin
Ohje: Vaikka tämä, on worstedille.
Lanka: Cascade 220, värit Pumpkin, Mimosa, Natural, Silver gray, Charcoal ja Jet (kyllä toi tumminkin on oikeesti harmaa), n. 66 grammaa kutakin eli yhteensä 396 grammaa tai 796 metriä.
Puikot: 3,75 mm pyöröt
Koko: 70 x 95 cm

_IGP0032

Kivaa ja helppoa ja onnistuu lopputyön sumentamilla aivoillakin, suosittelen :)

Tilastot 2015:
Valmistuneet työt: 18
Peitot: 1
Kulutetut grammat: 1718
Kulutetut metrit: 5206,3

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mäkin tykkään, kummasti harmaat piristyy kun laittaa vähän leiskuvaa viereen.

   Poista
 2. Ihana - niin värit kuin muutenkin! Minunkin pitkäkestoinen neuleihastus on tuo ainaoikeinneule; siinä on vaan sitä jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä niin viehättääkin? Aattelin jo, että pitää tehdä itsellekin ao-torkkupeitto, mutta meillähän on sellainen jo.

   Poista
 3. Kaunis :) Vauvaneuleista tehdään yleensä niin pliisun värisiä, hyvältä näyttää pirteätkin värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvathan just niitä värejä tarvii, kun silmä ei ole niin tottunut erottelemaan hailakoita sävyjä. Ja hyvin voi tummaakin käyttää vauvalla, ei se siitä masennu :D Vauvoille värejä ry!

   Poista
 4. Todella kaunis! Ihanat värit. Se näyttää niin kuohkealta, että tekis mieli itsellekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan toimeen! On meinaan lämmin ja oikein sellainen halattava.

   Poista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!