tiistai 20. tammikuuta 2015

Tuiskutkoon!

Tänään sain jumpata ihan reilusti tietotekniikan kanssa. Tiedättekö sen tunteen, kun tiedätte, että tästä on ollut puhetta ja teitä on neuvottu jossain asiassa, mutta itse neuvoa ette muista sitten niin millään? Ravelry ei ottanut vastaan PDF:ää sukkaohjeestani. Tiesin, missä on vika, mutta en osannut ratkaista sitä. En, vaikka mun mies opetti mua just alle puoli vuotta sitten juuri tästä asiasta.

Ährättyäni asian parissa pari tuntia ymmärsin lopulta tehdä ihan kohta-kohdalta vertailua fonttilistojen kesken ja löysin sen reppanan, joka oli väärässä kansiossa eikä siksi kulkenut nätisti PDF:n mukana. Joten tatta-daa, ylpeänä esitän, uusi sukkaohje!

Ai niin - hinnoitteluteknistä asiaa: Käytännöt ovat hioutuneet niin paljon sujuviksi, että voin edelleen myydä itse Ravelryn kautta ohjeeni sekä Suomeen että EU:n ulkopuolelle. Tästä johtuen uhkaamani hinnannousu ei kosketa suomalaisia asiakkaita (myynti jää arvonlisäverorajan alle eivätkä kulut nouse ulkopuolisen myyjän provikan takia). Jee!

Talvi Vuorelassa

Tämä on varsinaisen Vuorela-sarjan viimeinen ohje. Paksut ja mukavat polvisukat, joiden resoriosa jää kauniin käänteen alle piiloon. Sukat neulotaan kärjestä alkaen ja niissä on ranskalainen kanta. Tahdoin reilun paksuiset sukat ja siksi näihin valikoitui Louhittaren luolan Väinämöinen Sport, joka on huomattavasti "tavallista sukkalankaa" paksumpaa (samanpaksuista kuin esimerkiksi Novitan Nalle).

_IGP0018


Lankaa kului prototyyppipariin himpun vajaat 200 grammaa. Kuvissa näkyvät sukat ovat siis kokoa 39 ja tehty maltillisen paksuiselle pohkeelle. Tein juuri toisen parin, joissa jalkaterä myös noin 38-39, sukkien pituus jalkapohjasta yläreunaan (reuna käännettynä) on 43 cm ja pohkeen paksuin kohta 34 cm - nekin tulivat 200 grammasta lankaa. Isompiin joutuu sitten varaamaan jo kolmannen vyyhdin.
Sukkien tiheys on 23 silmukkaa ja 34 kerrosta / 10 senttiä. Itse käytin puikkokokoa 2,75 mm.

_IGP0015


Ohjeessa käydään yksityiskohtaisesti läpi pohjemuotoilujen määrän laskeminen omien mittojen mukaan. Lisäsin ohjeeseen myös kaksi "esimerkkipohjetta", jos neuloo vaikka lahjaksi. Esimerkkipohkeet ovat "pitkä ja hoikka" ja "lyhyt ja muhkeampi". Näitä ohjeita on tarvittaessa helppo soveltaa tarpeen mukaan.

_IGP0004

Ohje on jälleen kirjoitettu neljään kokoon (36-43) ja se on kertaalleen koeneulottu kaikissa ko'oissa.
Ostaminen onnistuu Suomessa ja EU:n ulkopuolella Ravelryn kautta tai minulta sähköpostitse. Suomen ulkopuolinen EU voi ostaa ohjeen LoveKnittingin kautta


2 kommenttia:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!