keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Oisko nyt mullakin pipo?

Näitä pipoja on tullut tehtailtua viime aikoina vaikka kuinka monta. Tätä lähdin viimein tekemään itselleni.

Lanka on vuosikausia hilloamaani Dream in Color Starryä, väri on Bermuda Teal. Olen tilannut langan Simply Socksista vuonna 2009, joten eiköhän se ole yksi vanhimmista langoistani. Langassa on 98 % merinoa ja 2 % Lurex-kimalletta. Nätti, ei liian hyökkäävä kimalle.

_IGP5493.JPG

Odotukset langan suhteen oli korkealla ja ehkä juuri siksi petyinkin. Jos lanka olisi ollut yhtään tuoreempaa, olisin palauttanut sen virheiden vuoksi. Langassa oli vain yksi solmu, mutta vaikka ja kuinka paljon "saparoita" eli kerratessa syntyneitä epätasaisuuksia. Lyhyehköjä saparoita ei saa mitenkään piilotettua neulepintaan mukaan ja jouduinkin pujottelemaan niitä virkkuukoukulla nurjalle puolelle ja päättelemään sinne neulan kanssa kuin ylimääräiset langanpäät. Olisiko tämän 56 gramman matkalla ollut kymmenkunta pahempaa saparoa ja suunnilleen saman verran erilaisia suhruisia kohtia, joissa oli paksumpi, huopunut möykky tai jotain muuta vastaavaa.

_IGP0002_2

Ehkä pipo alkaa tuntua kivemmalta, kun neulomisesta ja pettymyksen tunteesta ehtii kulua vähän aikaa? Toivotaan.
_IGP0003_2

Tähtitaivasmyssy
Koko: S (54 cm)
Lanka: Dream in Color Starry, väri Bermuda Teal, 56 grammaa eli 203,7 metriä
Puikot: Muuten 2,75 mm, reunuksessa 2,25 mm. Toimiva kokeilu!

_IGP0007

Jos pipo ei ala miellyttää, annan sen pois ja teen itselleni uuden jommasta kummasta näistä.

_IGP0011

Tilastot 2015:
Valmistuneet työt: 8
Pipot: 2
Kulutetut grammat: 603
Kulutetut metrit: 1940,1

2 kommenttia:

  1. Sain juuri selville, että 2009 lanka tehtiin vielä aidon hopeasäikeen kanssa. Tämä selittää kimalteen katkeilun neulottaessa. Lisäksi kehräysprosessissa oli ongelmia, joiden takia lanka vaihdettiin toiseen pohjaan vuonna 2012. Uudemmissa Starryissä ei siis pitäisi olla näitä ongelmia.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti pettymys langasta muuttuu pian iloksi kauniista piposta ja ihanasta neulepinnasta: Väri ja pieni kimmellys ovat aivan täydellisiä.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!