maanantai 12. tammikuuta 2015

Sillit polskivat

(Viime vuonna valmistunut homma, tänään vain hiukan korjailin.)
Tämä peitto on alunperin aloitettu yhtä aivan toisen sukuhaaran muksua varten. Kesken kaiken iski kuitenkin epäilys siitä, onko puuvillaisella peitolla kuitenkaan käyttöä. 93-grammainen alku hautautui kaappiin muutamaksi vuodeksi.

_IGP0001

Viime vuoden loppupuoliskolla kuulimme erinomaisen iloisia vauvauutisia ihan perhepiiristä. Lankoja kaivellessani osui tämä tekele silmään. Totesin, että värit ovat edelleen silmääni kauniit ja lisälämpöä peittoon saa kyllä vuorittamalla. Niinpä virkkasin peittoon 230 grammaa lankaa lisää. Ja voi onnenpotku, tosi kiva vuorikangaskin löytyi omasta kaapista. Interlock on Hanna Ruusulammen suunnittelema Folklore Fish, jota olen ostanut Ikasyristä.

Ompelu ei ole meikäläisen vahvuus. Niinpä tässä tekeleessä vissiin jokainen kulma on vähän eri tekniikalla toteutettu. No mutta siitä viis! Peitto näyttää kivalta, on konepestävä ja varmasti kestävä. Ja jos nyt kulmat sattuis vähän irvistämään rumasti, niihin voi aina kirjoa vaikka jonkinlaisia mielikuvitusleviä hämäykseksi!

_IGP0003

Pienelle veljelle
Malli: Neat Ripple Pattern
Lanka: Menita Cotton Dream, 323 grammaa eli 772,6 metriä.
Koukku: 3,5 mm

_IGP0004

_IGP0007

Tilastot 2014 (laskin tähän mukaan vain vuoden 2014 puolella virkatun määrän):

Vuoden 2014 valmis työ nro 41, peitto numero 2

3 kommenttia:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!