lauantai 13. joulukuuta 2014

Hämeen miehen sukat

Viimeksi puhuin viitelöinnistä sukkien somisteeksi. Noh, nyt, käden voidessa jo paljon paremmin (sen sijaan jalkaterästä on nyt jänne tulehtunut, kuinkas muuten - onneksi jalkoja ei tarvitse neuloessa), olen saanut sukat valmiiksi.

_IGP0025

Tämä oli musta kauhean Merkityksellinen Projekti. Lanka on tästä postauksesta tuttua kotikasvatettua villasekoitelankaa, joka on suunnilleen itseni ikäistä. Palautan osan langoistaan näin antajalleen jatkojalostettuna - uskon, että hänelle langoilla on hyvin paljon tunnearvoa, tunsihan hän itse ne lampaatkin ollessaan lapsi.

_IGP0022

Sukat on hyvin yksinkertaiset paksut saapassukat. Neuloin ne 3 mm puikoilla (langalle sain juoksevuudeksi 200 m / 100 g, joten jälki on tiivistä) kokoon 44. Lankaa kului 145 grammaa.

_IGP0020

Hämeen-miehen-puvun-liivinpunaista lankaa mulla ei viitelöintiharjoitelmaani ollut, mutta ihan kiva yksityiskohta saatiin silti sukkien varsiin. Hämäläistä sukkalankaa, hämeen koristein, hämäläiselle lankomiehelle.  Villalla kesti yli 30 vuotta päästä lampaasta sukaksi. Se jos mikä on hämäläistä.

Tilastoja:
Vuoden 2014 valmis työ nro 32, sukkapari numero 10
Langan yhteiskulutus 2014: 5904 g eli 17 312,33 m

2 kommenttia:

  1. Tuli jostain syystä kauhean hyvä mieli näistä sukista! (:

    VastaaPoista
  2. "Villalla kesti yli 30 vuotta päästä lampaasta sukaksi. Se jos mikä on hämäläistä."
    Tämä oli ihanasti sanottu. Jotenkin tuli ihan tippa silmään. Ja mä siis olen perihämäläinen, joten tippa ei tullut pahasta mielestä.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!