lauantai 27. joulukuuta 2014

Vähän erilainen sukka


Elämässäni tärkeässä roolissa oleva kahdeksanvuotias jantteri on alkanut esittää tädille neulepyyntöjä. Syksyn huvittavin pyyntö esiintyi tällaisessa keskustelussa:

Poika: Sanna-täti, osaisitko sä neuloa sellaisen erilaisen sukan…Sen pitäisi olla sellainen tosi venyvä, niin venyvä että siihen mahtuis vaikka ihmisen pää! Ja sit sen pitäis olla sellainen, ettei se purkaudu, jos siihen leikkaa reikiä.
Sanna-täti: Siis yritätkö sä nyt pyytää mua neulomaan sulle kommandopipoa?
Poika (punaposkisena, hieman nolostuvana): Joo…
Sanna-täti: No sit kannattaa pyytää sitä mitä haluaa niin tulee oikeenlainen. Kyllä mä voin sulle kommandopipon neuloa.
Poika (hämmästyneenä): Ihanko oikeesti voisit?

Sanna-täti on jälkeenpäin monta kertaa huvitellut kuvittelemalla sitä tutkimustyötä, jonka perusteella poika osasi noin tarkkaan määritellä, mitä siltä "erilaiselta sukalta" vaadittaisiin.

_IGP0027

Pipon aloitin päälaelta. Halusin siitä sellaisen, että sitä voi huoletta käyttää tavallisena pipona. Mukaan pakettiin lähti jopa hakaneulalla kiinnitettävä irtotupsu - sen kanssa pipo ei todellakaan näytä pankkiryöstäjän varusteelta. Roistoleikkeihin tupsu on helppo pojan itsensäkin irrottaa ja vetää vain pipon reunataitteet suoriksi.

_IGP0024

"Erilainen sukka"
Malli: Stetson-metodi, kokeilin omaan päähän matkan varrella
Lanka: Adriafil Genziana, 80 grammaa, tupsuun Pohjan akka n. 27 grammaa ja Adriafil Genziana n. 22 grammaa, langankulutus yhteensä 430 metriä
Puikot: 2,75 mm
Koko: Sopii sekä mulle että siskonpojalle, päänympärys noin 54-55 cm.

_IGP0018


Ja ei, en pidä paheksuttavana tehdä noin militanttia vermettä pikkupojalle. Eiköhän tämä pääasiassa palvele ihan vaan mustana pipona eikä tuosta ekstraominaisuudesta varmaan aiheudu mahdollista kavereiden kademieltä pahempaa negatiivista vaikutusta. Ymmärrän kyllä vastakkaistakin näkemystä.

Tilastoja:
Vuoden 2014 valmis työ nro 34, pipo numero 5
Langan yhteiskulutus 2014: 6103 g eli 18 422,33 m


5 kommenttia:

 1. Voi reipasta nuorta miestä. Hänellä oli speksit tarkkaan mietittynä. Hyvä pipo tulikin, kun sai ensin kakistettua venyvän reikäsukan oikean tarkoituksen :-D

  VastaaPoista
 2. Hah! Ihana pipo, ja vielä ihanampi kuvaus/toive! :D

  VastaaPoista
 3. Hieno pipo ja hauska idea tehdä siitä muuhunkin sopiva!

  VastaaPoista
 4. Hih, ovelia nuo nuoret miehet toiveineen! :)

  VastaaPoista
 5. Ovelaa :) Olis ollut tuollaiselle käyttöä tämän päivän pakkasessa, pinkki vois olla vähemmän pankkiryöstäjämäisempi :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!