maanantai 29. joulukuuta 2014

Vielä vähän Vuorelaa

Ihan parit parit vaan! Sitten ois tän vuoden varsinaiset Vuorela-sukat raportoitu, yhdet polvarit samalla teemalla enää.

Molemmat sukat on neulottu 2,25 mm puikoilla varpaista varteen - pääasiassa työmatkoilla. Tiistaisin samaan bussiin tulee aina koululuokallinen sellaisia arviolta kolmasluokkalaisia. Siellä eräs nuorimies katseli pitkään neulomistani vinosti naureskellen. Kysyin sitten, voinko jotenkin auttaa. Kaveri muuttuikin välittömästi asialliseksi nuoreksimieheksi ja kyseli kiinnostuneena neulomisesta. Eniten hämmennystä aiheutti se, että ei, mulla ei ole lapsia ja silti neulon. Kerroin neulovani äidilleni.

Eka sukkapari meni sille samaiselle kommandopipopojalle. Jälkimmäinen on sitten se äidin pari.

_IGP0007_2

Lankana näissä oli siskonpojan suosikkiväri, oranssi. Tajusin muutamaa viikkoa ennen joulua että mulla ei tosiaan ole oranssia sukkalankaa. Tein tilauksen Titityyhyn, mutta tilaamani Louhittaren luolan Väiski Sport värissä Ruska ei sitten ollutkaan just sellainen siskonpojanoranssi (ei se mitään, kyllä sille käyttöä löytyy). Kävin Menitassa, mutta siellä ei ollut mitään innostavaa oranssia (mutta faijan joululahjasukkiin löytyikin lanka). Lopulta marssin Wollmeisen sivuille, katsoin Twinin saatavilla olevat värit ja päätin kokeilla uutta hanhenjalanoranssia. Se olikin ihan nappivalinta tähän tarkoitukseen!

Lankaa tähän 34-35 -koon sukkapariin kului 64 grammaa eli 199 metriä.

_IGP0001_2

Äiteelle olin jo aiemmin ottanut saman langan, Wollmeisen Twinin. Tämä löytyi omista varastoista, väri on Merlot. Sukat tein kuin omaan jalkaan, lisäsin tosin neljä silmukkaa leveyteen ja lyhensin jalkaterää yhden 6 kerroksen mallikerran verran. Näihin kului lankaa 103 grammaa eli 321,8 metriä.

_IGP0039

Äitini kuuluu siihen ihmisryhmään, joka retostelee saamillaan neuleilla ympäri kyliä, työpaikalla muun muassa. Jouluna oli kiva nähdä, että äidillä oli neulomani Kokkolintu-huivi kaulassaan.

_IGP0036

Itsekin sain äidiltä joululahjaksi kahdet sukat. Olemme molemmat sitä mieltä, että toisten neulomat sukat ovat parhaat.

_IGP0009

Tilastoja:
Vuoden 2014 valmiit työt nro:t 36 ja 37, sukkaparit numero 12 ja 13
Langan yhteiskulutus 2014: 6371 g eli 19 173,13 m

4 kommenttia:

 1. Sinulla on aivan valtavan kaunis neulekäsiala!
  Sari

  VastaaPoista
 2. Aika hauska loppuviimeeksi tuo bussipoika. Sun pitäis neuloa sillekin sukat :-D

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos :) Sari, ei se ennen höyrytystä tai pingotusta tokikaan ole tuon näköinen. Kosteus tekee ihmeitä.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!