keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Partsin pikkumatto

Tää kuuluu taas niihin projekteihin, joita aloittaessa jo tiedän, että tarvikkeet ei riitä ja sitten sovelletaan.

IMG_2423


Koko maton läpi kulkeva harmaa kude on Kauhavan kangasaitasta pari vuotta sitten ostettua puuvillaista ontelokudetta. Kudetta on kuljetettu mukana ja virkattu puuvillalangalla puolipylväitä. Näin syntynyt verkkorakenne on vielä pujoteltu täyteen puuvillasta virkattua ketjusilmukkanauhaa.
Puuvillalankoina käytin Cascaden Pima Cottonia sekä Adriafil Cheopea.

IMG_2438


Matto on kooltaan noin 80 x 80 cm. Kuvissa se on keskellä partsin lattiaa, mutta siirtyi sittemmin "kynnysmatoksi" parvekkeen oven eteen. Keskilattialle on jo tulossa vähän toisennäköinen matto samalla perusidealla. Sitten voisi jo julistaa parvekkeen virkkausrauhoitetuksi alueeksi - vai vieläkö silmä kestäisi istuinpehmusteet…

IMG_2435


Kokonaispaino 502 grammaa, kokonaismetrit 819 metriä (joista ontelokudetta 71 metriä).


Kesäkuulle on tulossa vielä yhdet villasukat ja yksi villatakki. Sitten voin vetää yhteen puolen vuoden tilastoja :) Villatakin raportoin vasta, kun sen ohje julkaistaan (oli testineulontaa), mutta tiedän siiten menneen 493 grammaa eli 1531,9 metriä lankaa.

Vuoden 2014 valmis työ nro 15
Langan yhteiskulutus 2014: 3915 g eli 10 522,83 m

2 kommenttia:

  1. Onpas kivan näköinen matto ja parveke.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Parveke ei voi pröystäillä minimalistisella lookilla tai designhuonekaluilla, mutta kyllä siellä valtavasti aikaa tulee vietettyä kun vaan kelit sallii.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!