lauantai 5. heinäkuuta 2014

Tour de Fleece

Kun Ranskassa poljetaan kauniissa maisemissa fillareilla, kehrääjät polkevat kotisohvillaan kannustusmielessä. Tänään alkaa siis Tour de France ja sitä myötä Tour de Fleece!

Tour de Fleeceä on poljettu jo useampi vuosi. Viime vuonna rikkoutui 7 000 osallistujan rajapyykki ja aika samoissa lukemissa mennään jälleen. Suomesta tähän leikkimieliseen kisaan osallistuu taas useampi joukkue ja itse kilpailen Team Mummot lumessa -joukkueessa. Jos ei ole halua osallistua maakohtaisissa joukkueissa, voi aina liittyä suurjoukkueisiin - esimerkiksi team peloton on kaikille avoin.

Kisa on todellakin leikkimielinen: tavoitteensa jokainen asettaa itse ja vain itse seuraa, saavuttaako määränpäänsä. Etenemistä ja tunnelmia raportoidaan Ravelryssä Tourin omassa ryhmässä.

Tässä kisassa mukaillaan emotapahtuman kulkua niin, että jokainen polkee omat etappinsa etappipäivinä ja yleensä lepää lepopäivinä. Kovilla vuoristo-osuuksilla saatetaan kehrätä jotain erityisen haastavaa. Tavoitteet asetetaan korkealle ja niihin pyritään sinnikkäästi.

Viimeksi osallistuessani mulla oli tavoitteena polkea kuituvarasto nollille. Se ei onnistunut, koska elämä tuli tielle. Nyt leikittelin ajatuksella samasta tavoitteesta, mutta ei siitä tule mitään, koska kuitua on vaan ihan liikaa. Kyllä kyllä, tiedän, kuituvarastolleni nauretaan yleensä koska se on niin *pieni*, mutta nyt se tuntuu jättimäiseltä.


IMG_2521

Cupcake Fibersin sukkapäkki, BFL/silkkiä värissä Mallard. Ensimmäinen säie tuli kehrättyä eilen lämmittelymielessä.


IMG_2522Tummansinistä yksiväristä Tuulian lanka-aitasta vuosia sitten. Tätä on parisataa grammaa. En ees muista, mitä kuitua tämä on, mutta se on ihanaa. Aion tehdä siitä ohutta kaksisäikeistä, jotta saan mahdollisimman paljon metrejä.


IMG_2523

ASU:n BFL/silkkiä. Mitkä värit! Näen tässä asusteita itselleni.


IMG_2524

Yarngrimoiren sukkakuitua upeassa keväänvihreässä. Tämän kehräystä odotan tuon ASU:n lisäksi eniten.


IMG_2526

Jotakin silkkiä. Saatu pomolta. Hyvin muistan… Tätä topsia on aloiteltu kun opettelin värttinätekniikkaa.

Siinä ne! Miten tän tavoitteen nyt sitten muotoilisi? Tavoitteeni voisi olla vaikka saada puolitettua varasto - tuo kuppikakkusukkalanka valmiiksi, ASU ja Yarngrimoire valmiiksi ja silkki säikeeksi. Sitten voisi hyvillä mielin toimittaa Tarmo-rukin toiseen kotiinsa loppukesää sulostuttamaan.

Olen kehrännyt niin vähän viime aikoina, että eilinen lämmittely meni vähän takkuisesti. En saanut kuidun pikku knöödejä kuumuudessa auki ja säikeestä tuli tuollaista… vähän sinne päin. Olkoon - teen kaikista säikeistä samanlaisia ja toivon, että kerratessa paksuuserot tasoittuvat :)

IMG_25201 kommentti:

  1. Voi kuinka hauska juttu tuo varjotapahtuma, pitää hankkia lisätietoa, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!