tiistai 31. joulukuuta 2013

Langanpäiden päättelyä

Eilen istuin koko illan päätellen langanpäitä ja kerien jämälankoja uudelleen. Sellaista ylläpitotyötä. En ole halunnut aloittaa uutta näin vuoden viime metreillä. Vuoden irtonaiset langanpäätkin on hyvä päätellä tänään, katsoa hieman, mitä tuli tehtyä.

2013 

Tänä vuonna emme muuttaneet kertaakaan, mikä on selkeää parannusta viime vuoden kahteen muuttoon verrattuna.
Sen sijaan pääsin Suomen rajojen ulkopuolelle kolmeen otteeseen ja näin yhden uuden maan.

Terveyspuolella nilkka leikattiin taas kerran ja multa kiskottiin neljä viisaudenhammasta. Muuten on ollut helppoa ja kivaa.
Oma elämä
Aikataulutus on tänä vuonna ollut haastavaa, koska yritän käydä koulua ja tehdä vähän töitäkin samaan aikaan. Ja vaikeammaksi vaan muuttuu, kun pitkät työssäoppimisjaksot alkavat keväällä. Olen kuitenkin jaksanut paremmin kuin etukäteen oletin ja koen olevani pääosin elämäniloinen ja optimistinen tulevaisuuden suhteen. Koulua on vuosi jäljellä, sitten mullakin pitäisi viimein olla ammatti.

Perhe ja ystävät
Lähipiiriin saatiin pari vauvaa lisää, mikä ilahdutti minua kovasti. Lähimmistä lapsista pienempi aloitti jo koulutien ja oppi lukemaan. Kummityttö on jo viidennellä ja toivoi joululahjaksi yleiskonetta. Kummipoika on pian kaksi ja kutsuu meitä nimillä Anna ja Tutti.
Alkusyksystä mummini kuoli ja se sai mut miettimään paljon vanhenemista ja juuriani.

Kulttuuri 
Yksi mieleenpainuvimmista keikoista oli Camelin näkeminen Lontoon Barbicanissa. Vahvimmin varmasti virkisti, kun näin suuresti ihailemani Eddie Izzardin viimein livenä keväällä Helsingissä. Joulukuinen Egotripin 20-vuotisjuhlakiertueen keikka oli nostalgisin kulttuurikokemus koko vuonna. Muista kokemuksista mieleen jäi kummitytön vieminen balettiin viime keväänä, kävimme katsomassa Joutsenlampea.

Ruoka ja juoma
Lempiaiheeni! Tänä vuonna syötiin hyvin. Opeteltiin monta uutta keittiötekniikkaa, kokeiltiin uusia raaka-aineita ja käytiin kivoissa paikoissa syömässä, tosin harvakseltaan. Paras kokemus oli ehdottomasti Amsterdamin Utrechtedwarstafel. Juomapuolelta olin iloinen, kun Alko otti valikoimaansa Ginger Joen, brittiläisen inkiväärioluen.
Parvekkeen chiliviljelmät antoivat valtavan sadon sekä habaneroja että rawiteja ja uusia lajikkeita on jo kasvamassa ensi kesää varten.Käsityöt
Aika paljon on tullut tehtyä vuoden aikana, mm. yli 20 paria sukkia, nimiäismekko, villatakkeja ja -paitoja, pipoja ja huiveja. Oppimispuolella musta isoimpia juttuja on olleet nuo ompeluvirstanpylväät. Vuosien tauon jälkeen kokeilin myös miltä tuntuu pitää kynää kädessä piirrostarkoituksessa. No hassultahan se tuntuu.Nyt mä menen laittamaan leipätaikinan tuloilleen. Illalla on ohjelmassa luomupossunkyljellä täytettyjä patonkeja ja kuohuviiniä vuoden vaihtumisen kunniaksi. Toivottavasti ensi vuosi on yhtä lempeä ja monipuolinen kuin kulunut vuosi.

Erinomaista vuodenvaihdetta ja erityisesti onnellista ja levollista vuotta 2014 teille kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!