tiistai 17. joulukuuta 2013

Lämpimiä varpaita ja hartioita, toivoo tonttu!

Ravelryn ihanassa Mummot lumessa -ryhmässä virisi syksyllä ajatus siitä, että olisi kiva taas välittää jouluista hyvää mieltä neulomalla. Pohdimme perheettömien vanhusten yksinäistä joulua ja vanhusten taipumusta paleluun ja niinpä se kohdeajatus lähti siitä kristalloitumaan - neulotaan vanhainkotiin.


Lähestyin varovasti erästä suurta vanhustenkeskusta ja kyselin, alkaisivatko he järjestää tätä kanssani pidemmälle. Henkilökunnallehan tällaisesta on paljon lisätyötä - kootaan listaa asukkaista ja toiveista, sovitaan yksityiskohdista, tiedotetaan asukasmuutoksista, järjestetään tapaaminen pakettien toimitusta varten… Saimme kuitenkin kaksi osastollista asukkaita kohteeksemme. Enemmänkin olisi neulontaintoa riittänyt, mutta vastaanottavalla päällä ei ollut tälle joululle enempää resursseja organisoida tätä.
Tänään vein yhdelle osastolle kaksi kassillista villasukkapaketteja ja toiselle osastolle kaksi kassillista hartiahuiveja, yhteensä 27 käsin tehtyä lahjaa. Jokainen lahja oli saajansa lempivärin mukainen, sukat tietysti ilmoitettua kengänkokoa.  Vähän jouduttiin vielä tänään säätämään järjestelyjä, mutta muuten kaikki sujui kuin tanssi. Kiitokset vaan pomolleni siitä, että Villavyyhti toimi sujuvasti neulepostin vastaanottopaikkana!
Ei tämä toki mikään epäitsekäs projekti ollut, koska itse sain tätä myöten joulumieltä parin kuukauden ajan. Minua niin suuresti ilahdutti ihmisten halu muistaa tuntematontakin, antaa aikaansa ja osaamistaan yhteiseen hyvään. Joka kerta, kun avasin uutta joulupaperirullaa, tunsin ihmeellistä riemua siitä, että saamme antaa lahjoja jollekin, joka ei muuten välttämättä saisi yhtäkään (tänään tosin kuulin, että hoitajat yrittävät jotain pientä varustaa jokaiselle, mutta aika homma siinäkin on).Minä itse neuloin Mairelle mustan huivin. Unohdin tässä hässäkässä kuvata sitä tämän paremmin, tietenkin. No, se oli Shibui Sockia värissä Ink. Käytin lankaa 200 grammaa ja huivista tuli varsin reilun kokoinen.


Lämmin, lämmin kiitos kaikille pukin pikku apureille, jotka neuloitte näitä (mielestäni kultaakin kalliimpia) lahjoja. Menen vielä joulun jälkeen kuulostelemaan tunnelmia, toivottavasti näen monet lahjat käytössä.


5 kommenttia:

  1. Mahtava idea ja toteutus! Tästä tempauksesta tuli joulumieltä tänne ruudun toisellekin puolelle.
    Rauhallista joulun aikaa!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ajatus ja mahtavasti toteutitte! Kirjaimellisesti lämmintä joulumieltä.

    Oikein rauhaisaa joulun alus aikaa!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!