keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Joululomalaiskottelu jatkuu meillä edelleen. Koskahan - jos ikinä - ollaan oltu näin pitkään samaan aikaan vapaalla? Ollaan kokkailtu uusista keittokirjoista, joita huomaavainen joulupukki toi (minun avustuksellani) miehelle ja pelattu Arkham Horroria, jonka sama joulupukki toi (tällä kertaa mies toimi apulaisena). On tyhjennetty rennosti useampi viinipullo ja tuhottu jokunen suklaarasia.  On katsottu leffoja, kyläilty vähän ja tietenkin tapeltu. Itsenilainen introvertti ei kestä kauhean pitkään tiiviisti toisen seurassa, ei vaikka toinen olisi se maailman tärkein ihminen. Onneksi loma, niin rentouttava kuin se on ollutkin, on kohta ohi.

Vuoden loppumetreillä sain viimein pääteltyä ja pingotettua nämä Regia Iglu -sukat.

Siperia-polvisukat
Lanka: Regia 8-fädig Iglu Colour, väri Siberia, noin 220 grammaa
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38-39, muhkealle pohkeelleRakastuin tähän lankaan Herkku & koukku -blogin takia ja täytyy sanoa, että tykkään omista sukistani ihan valtavasti. Tuttuun tapaan en mitenkään yrittänyt kohdistaa värejä ja neuloin vielä toisen sukan kerän eri päästä, joten väriraidat kulkevat vastakkaisessa järjestyksessä.

Nämä sukat neuloin kärjestä alkaen. Koska olen laiska lukemaan ohjeita, jouduin keksimään pyörän uudelleen ja kehittämään käänteisen ranskalaisen kantapään itse. Jälkeenpäin luin Ullasta Zeskan kirjoittamaa ohjetta kantapäähän samalla tyylillä ja aika tarkkaan olin keksinyt saman metodin, pienillä eroilla. Zeska oli kuitenkin fiksuna ratkaissut muutaman ongelman, joita olin itse ylenkatsonut, ja aionkin muokata jatkossa kantapäätä Zeskan ratkaisujen mukaan. Kiitos kanssaneulojalle!Neuloessani en tiennyt, kelle näistä tulee sukat, mutta kuvia ottaessani päätin, että minulle. Koska hei, 80% neulomistani sukista menee muille. Joskus viime keväänä mulla oli itselläni kaksi villasukkaparia. Olen ansainnut useamman parin vuodessa, niin itseneulottuja kuin muidenkin neulomia.

Jämälangat omistin muille. Ensin neuloin entisen kämppiksen ja hyvän ystävän kuopukselle lämmikettä.

Elli W:n sukat
Lanka: Regia 8-fädig Iglu Colour, väri Siberia, kulutus jotain… 30 grammaa ehkä?
Puikot: 3,5 mm
Koko: noin 24

En edes muista, miten päin neuloin nämä sukat. Todellinen pikkuvälipala. Pikku Elli W. kävi meillä kaupalla kylässä ja sai nämä heti mukaansa.  Pitäisi varmaan neuloa vielä isoveljellekin sukat, edellisistä on jo pari vuotta aikaa.


Lankaa jäi vieläkin kahdesta kerästä jäljelle. Päätin tehdä siitä raitoja varsiin. Lankomieheni on kova kuluttamaan sukkia ja onnekseni myös äitini on liittynyt eeronsukitusjoukkoihin. Jouluksi tein langolle ohuet Wollmeise-sukat ja vastapainoksi tein nyt koiralenkkejä varten tosi paksut saapassukat. Lanko käyttää molemmat isot koirat kahdesti päivässä lenkillä, siis neljä lenkkiä päivässä. Jos tulee pakkasta, paksut sukat tulevat tarpeeseen.


Paksut sukat
Langat: Wollmeise Twin, väri Maus Jung, melkein koko vyyhti (neulottu kaksinkertaisena), ja Regia 8-fädig Iglu Colour, väri Siberia, joku parikymmentä grammaa
Puikot: 3,5
Koko: 44

Viime vuodelta on vielä neljät sukat raportoimatta, sitten päästään tämän vuoden aiheisiin. Tänään olen neulonut tällaista:
1 kommentti:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!