keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulupäivä

Sateisen joulupäivän tavoitellessa valoisinta hetkeään istun kotona sohvalla ja katson televisiosta Beyoncén omakuvadokumenttia. Salaisuus: Ihailen ja arvostan tuota naista.

Lempipuuhaani joulun aikaan on istua sohvalla ja katsella joulukuusta. Se on niin kaunis. Niin rauhallinen. Muutenkin tänä jouluna olen onnellinen. Aina on huolia, aina on asioita, joihin ei voi vaikuttaa… mutta ne asiat, mihin voin vaikuttaa, ovat niin hyvin kuin voivat.

Eilen vietimme jouluaattoa ensin kaksin kotona ja vielä uudestaan siskon luona. Rusinat pullasta (tai tavallaan kaksi kokonaista pullaa). Vilho-koirasta paljastui todellinen joulukoira, niin tohkeissaan se oli pukista, paketeista ja uusista leluistaan.

Äitiä lahjoin vähän hassusti kahdella huivilla, mutta kun erinäisistä syistä äitimäisiä huiveja on kertynyt useampia. Ensin esittelyssä simppeli kaulaliina.

Ensimmäinen kudottu huivi
Koko: n. 30 x 210 cm
Puut: Schacht Cricket, pirta 32 / 10 cm.
Sidos: Palttina
Langat: Loimena on kahta eri lankaa, Louhittaren luolan värjäämää vanhaa Novita Floricaa (vaaleanvihreä) sekä käsinkehrättyä BFL:ää, samalta värjäriltä. Kuteena käytin All Spun Upin värjäämää merinosilkkiä, myöskin itsekehrättynä.


Nuo kuteen kanervaiset sävyt ovat just eikä melkein äitini värejä. Huivi on myös hyvin pehmeä, joten menee varmasti ihan kaulaa vasten.Jälki ei ole mitään tasaista, mutta ei kai se niin nuukaa ole, varsinkaan ekassa kudontatyössä! Reunatkin aaltoilevat, mutta se ei äitiäni haittaa. Äiti on myös siitä kiitollinen vastaanottaja, että se tietää, kuinka paljon työtä käsityöhön menee. Äiti käyttää kaikkia saamiaan lahjoja paljon ja muistaa myös leuhkia niillä (=lapsillaan) työkavereilleen.

Ihanaa joulunjatkoa kaikille sitä viettäville lukijoille! Itse nautin vapaapäivistä uudenvuoden yli ja sen kunniaksi ajattelin ottaa näin keskellä päivää lasin roseviiniä ja muutaman konvehdin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!