maanantai 22. kesäkuuta 2009

Harrastus puntarissa

Oudot taljasukat valmistuivat.


Taljasukat
Malli: Gentleman's shooting stockings - Nancy Bushin Knitting Vintage Socks -kirjasta
Lanka: Wollmeise 100 % Merino Superwash, väri Zenzi (=Mansikki), kulutus 103 grammaa
Puikot: Knit Pro 2,0 mm (perhana)
Koko: Noin 44

Pitäis ostaa isommat sukkablokkerit, nuo on oikeasti naisten Bloccit.
Fiilis: Noh... Harvoin tulee tylsää Wollmeisen värejä neuloessaan, mutta nyt toinen sukka meni lähinnä kiukulla. Mustaa, tummanruskeaa ja luonnonvalkoista, lankaan sopimaton pintaneule ja lopulta tylsää raidoittumista. Plääh. Puikotkin oli kakkoset, joten liian nopeasti näiden kanssa ei päässyt eteenpäin. Lopulta eilen meni hermo ja neuloin kuuteen asti aamulla, halusin niin kiihkeästi jo eroon näistä. Onneksi digiboksi oli täynnä hyvää hömppää eikä tänään ollut enää työpaikkaa johon herätä :)

Tänään sain viimein ostettua digitaalisen keittiövaa'an. Se on tarpeen paitsi käsityöhommissa, myös rottia punnitessa. Punnitsinkin samoin tein kaikki sukkalanganjämät, jotka talosta löytyy. Pienimmät säästetyt nötöt oli 13-grammaisia, mutta löytyi myös melkein 70-grammaisia "jämiä".


Jos Wollmeisesta jää 68 gramman jämä, ekaan sukkapariin on mennyt jotain 80 gramman pintaan tai enemmänkin - nuo vyyhdit ovat 150 gramman näennäispainosta huolimatta keskimäärin 160-grammaisia. Eräästä vyyhdistä oli jäänyt vain 45 gramman jämä, joten olen tehnyt itselleni sukat, joihin on mennyt reilusti yli 100 grammaa lankaa. Eikä ne ees oo kauheen pitkät.

Me vietettiin maailman paras juhannus hotellissa ihan täällä kotikaupungissa. Hyvää ruokaa, drinkkejä Kappelissa, pitkiä kävelyitä, herkullisia aamiaisia ja kylpemistä - toki skumppaa ja mansikoita myös :)


Mutta... paskaa musaa:


1 kommentti:

  1. Juu, siis minun "helvettiin toivotuksiani" ei kannata ottaa kovin henkilökohtaisesti. Se oli lähinnä sellainen vertauskuvallinen heitto. :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!