torstai 28. toukokuuta 2009

Kunnon guruilua

Eilen saatiin taas kunnon naurut meikäläisen käsityöharrastuksen kustannuksella. Katselin Huippumallia ja virkkasin menemään. Hips vaan, valmista tuli, neula käteen ja ompelemaan…

Lopulta Huippumalli loppui ja kassi valmistui. Työnsin sen käsivarren mitan päähän itsestäni, roikotin sitä silmien korkeudella ja katsoin tulosta ensi kerran.

Tällä lailla se näyttää ihan kelvolliselta (kassi, ei tuo kamala kuva). Kyseessä on siis Fat Bottom Bag (Rav) Stitch’n’Bitch Crochet – Happy Hooker –kirjasta. Väri on oikeasti supertumma violetti, Muskatin ihana, syvä väri. Pinta on mielenkiintoista ja malli on viehko. Mikä sitten meni pieleen (tuon kuvan lisäksi - otin salamalla kuvia aamulla, kun aurinko ei vielä paistanut sisään)?

No noi kahvat on isommat kuin itse laukku. En kertakaikkiaan pysähtynyt katsomaan, miltä ne näyttää yhdessä. Edes siinä vaiheessa, kun päätin tehdä ekstravahvan kaksinkertaisen sauman kahvoja kiinnittäessäni en viitsinyt tarkistaa, sopivatko ne yhteen.

Mies ei yleensä juuri osaa kommentoida käsitöitäni, mutta nyt hänkin osasi revetä nauruun laukun nähdessään ja moitti minua tunariksi. Olisiko noin? No mutta muuten laukku on valmis, ihana ja kesäinen, vaihdan vaan kahvat kunhan saan ostetuksi pienemmät.

Ja koska kerralla ei voi onnistua missään, en tietenkään saanut kaikkia langanpäitä peitostakaan pääteltyä. No, koska niitä jäi (toivottavasti) vain yksi, se on alle prosentti kaikista langanpäistä peitossa. Alle prosentti sallitaan. Katselin iloista vihreää langanpäätä, kun se hulmusi kesäisessä tuulessa peiton ollessa  ulkona kuivumassa. En jaksanut närkästyä sille, hymyilytti vain.

Aamukammassani työn suhteen on jäljellä 12 piikkiä. Juhannuksena olen vapaa tekemään itselleni taas uuden elämän. Ei kellään olisi töitä hyvälle tiedottajalle? Myös rahakkaat tarjoukset neulojana työskentelystä otetaan huomioon.

6 kommenttia:

 1. Heh! Ihan mahtavaa! Vastaavia mokia on sattunut aina silloin tällöin :) Taisi Huippumalli viedä liiaksi keskittymisen.

  VastaaPoista
 2. Palkkaa en voi maksaa, mutta voit neuloa ja blogata (eli tiedottaa saavutuksista) minun puolestani ihan vapaasti. Niin ja toki saat esitellä myös ostoksiasi.

  Nuo mittasuhdeasiat ovat välillä melkoisen haasteellisia, etenkin kun telkkaria katselee samalla.

  VastaaPoista
 3. Heh! Mulle sattui kuinkas ollakaan juuri kassin kanssa myös vastikään paha moka, ja eiköhän meilläkin asu yksi miespuolinen, joka kyllä jaksaa nauraa silloin, jos joku moka sattuu, ja vielä muistuttaa siitä vuosia jälkeenpäin! Mutta niinhän se on, että jos haluaa välttää virheitä, niin on paras olla tekemättä mitään. Kuitenkin suurempi osa on niitä onnistuneita juttuja, eikös? :)

  VastaaPoista
 4. No mehän siis perustetaan nyt se neulekollektiivi josta olen jo vaikka huru pitkään haaveillut. Ketäs me narautettaisiin lisäorjiksi ja rahoittajiksi?

  VastaaPoista
 5. Sitten kun sulle on tarjottu liikaa niitä neulojan hommia huippupalkalla, niin ootko niin ystävällinen ja vinkkaat yhteydenottajille minusta. Kiitti!

  Ihana veska. :)

  VastaaPoista
 6. Heh, tekevälle aina sattuu :) Laukku on kyllä tosi nätin mallinen ja väri on aivan ihana!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!