maanantai 10. marraskuuta 2008

Kirjainmeemi

Hitsit, kirjoitin tän eilen valmiiksi mutta käyttämäni writer ehti kaatua, ennen kuin sain luonnoksen talletettua. Höh-pöh.

Esikko Villavaarasta meemeili kirjaimilla, ja myös Mari kirjoitti kiinnostavasti samasta aiheesta. Meemin ideana on siis saada kirjain, jolla alkavista itselle tärkeistä asioista valitaan kymmenen. Jos haluat meemeillä myös, jätä kommentti, niin annan sinulle oman kirjaimesi.

Oma kirjaimeni on H.

Harmonia

Levollisuus, tyyneys, sisäinen rauha. Ne ovat mulle ehkä maailman kalleimpia asioita. Kuten olen kertonut, olen joutunut opettelemaan elämään mielenterveysongelmien kanssa, ja siinä samassa olen oppinut arvostamaan sitä, jos oma mieli ei huuda suoraa huutoa.

Hiljaisuus

Viittaan edelliseen. Ei mua miehen mahdollinen kuorsaus tai rottien temmellys haittaa, ne äänet ovat rauhaa ja hiljaisuutta jo sinällään, mutta usein valitsen musiikin sijaan hiljaisuuden. Oman kodin rauha ja mahdollisuus vaikuttaa äänimaisemaansa ovat Isoja Asioita.

Hajut

Tai siis tuoksut, mutta kuitenkin :) Rakastan nuuhkimista ja tuoksuja. Valmistuvan ruoan tuoksu - korianteri, inkivääri, kaneli, mustapippuri, yrtit! Kliseiset syyspäivä sateen jälkeen ja vastaleikattu nurmikko.Viinien, oluiden, kahvien ja suklaiden nuuhkiminen se vasta stimuloivaa ja inspiroivaa onkin.

Hajuvesiä olen laiska käyttämään. Omistan kaksi, molemmat olen saanut lahjaksi ja pidän kummastakin, mutta pelkään käyväni ihmisten nenään esim. toimistolla.

Hyvyys

En voi sietää älinpitämättömiä tai pahantahtoisia ihmisiä, niitä jotka sanovat, ettei yksi ihminen voi mitään saada aikaan. Jokainen hyvä ajatus on yksi hyvä ajatus lisää maailmaan, sen yksinkertaisemmaksi ei matikka voi mennä. Katkerat ja pahat ajatukset keikuttavat vaakakuppia negatiivisempaan suuntaan. Aina ei toki voi jaksaa olla yhtä auringonpaistetta eikä siitä pidä soimata itseään. Itselleen pitää olla armollinen, mutta yleiseksi elämänasenteekseen voi silti ottaa hyväntahtoisuuden.

Hulluus

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen surrut paljon, pelännyt paljon, nauttinut paljon ja kasvanut paljon. Ei niinkään hulluuden vuoksi tai siitä huolimatta, mutta yhdessä sen kanssa. Hulluus on erottamaton osa minua.

Haaveilu

Uskaltakaa haaveilla! Siihen ei tarvita kuin selkänoja ja uskallusta. Itse haaveilen omistusasunnosta, koiranpennusta ja kroatianlomasta - ja joskus hupsuillakseni matkasta Euroopan halki Idän pikajunalla 1800-luvulla...

Halailu

Halailu on pop, siitä saa voimaa.

Huumori

Oma huumorini kukkii mustana kuin pikikattila. Osa hauskimmista vitseistä sopii vain kotioloihin tai ainakin valittuun seuraan - en halua loukata ketään. Huumori on kuitenkin loistava tapa käsitellä vaikeitakin asioita ja siksi periaatteessa kaikelle voi nauraa.

Itselleen ainakin pitää osata nauraa. Sitä teen julkisestikin.

Hameet

Mua näkee todella, todella harvoin housuissa. Polvimittainen hame on jo vuosia ollut mun lähes jokapäiväinen vaatteeni.

Hoyat

Mä kerään posliinikukkia, olen kerännyt jo varmaan 6 vuotta. Niistä viiden ensimmäisen vuoden ajan mulla oli tosin vain yksi posliinikukka, kun en oikein tiennyt, mistä niitä saa lisää :) Ensimmäiseni, isoposliinikukka eli h. carnosa on pistokas äitini ikivanhasta kasvista, jonka hän puolestaan on kasvattanut ikivanhan kasvin pistokkaasta. Itsekin olen lahjoittanut tästä pistokkaita eteenpäin.

Noin vuosi sitten tilasin Hollannista useamman lajikkeen pistokkaita. Neljä ruukullista niitä nyt kasvaa, osa hitaammin, osa nopeammin. Toistaiseksi johdossa on h. parasiticus, joka ehti jo aloittaa kukintansakin. Vain vuosi istutuksesta!

2 kommenttia:

  1. Kirjain, kiitos. Ollaan hamesamiksia, käytän housuja lähinnä urheillessa :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!