torstai 13. marraskuuta 2008

Hiljaa, hyvin hiljaa...

Hilja-liivini valmistui, kävi kylvyssä ja poseerasi seinää vasten.

Hilja-liivi

Lanka: Solarios4 Sole Latte, 3 kerää

Puikot: 4.0 mm 80 cm pyöröt, 3,5 mm Prymin bambusukkapuikot

Ensimmäinen kokemukseni maitolangasta, ja lanka meni kyllä suoraan suosikkien joukkoon. Sormituntuma oli jotain villan, puuvillan ja bambun välimaastosta, pehmeä mutta himpun joustamaton. Neuloutuvuus oli hyvä, lanka ei juuri halkeillut ja värjäys toimi mua miellyttävällä tavalla (eli teki jotain kivaa).

Ostin piheyksissäni vain kolme kerää lankaa. Tiesin haluavani tehdä Hiljan, mutta lankakaupassa tajusin, etten ollut katsonut kulutusta ollenkaan. Viksu minä. Varmaan tunnin verran Kirstikissä pyörittyäni päätin lopulta ostaa kolme kerää lankaa ja hakea yhden lisää vasta sitten jos tarvitsee. Kuitenkin yli 13 euroa kerä, en halunnut lähes täyttä kerää nurkkiin pyörimään.

Kaula-aukkoa viimeistellessäni tajusin, että lanka saattaa kuin saattaakin riittää. Jännitti ekaa hihansuuta tehdessä. 7 kerrosta ja päättely... ja tajusin, ettei se riitä millään. Aloitin toisen hihansuun ja viiden kerroksen jälkeen aloin kiroilla.

Purin yhden kerroksen toisesta hihansuusta. Ei vieläkään. Pätkin kaikki langanvaihtohännät ja solmin yhteen. Lopulta päättelykerroksessa vaihtuu langanpätkä pahimmillaan kahden silmukan välein, mutta perhana, riitti se!

Tuomio: I like! Vyötärön puunsyymäiset läikät ovat ihanat, väri on ehdoton lempivärini, lanka on kivan tuntuista ja sain lankasykeröt toisessa hihansuussa kohtuusiististi aloilleen. Suosittelen sekä ohjetta että lankaa.

3 kommenttia:

  1. Yleensä en tykkää läikittyvistä langoista, mut tuo vyötärön kuvio on kyllä hieno. Muutenkin kaunis liivi!

    VastaaPoista
  2. Tykkään, kun pätkävarjätty lanka muodostaa tollasia psykedeelisiä kuvioita. Siististi raidoittuva on ihan tylsää.

    VastaaPoista
  3. Oo, aika erilaista tuo lanka kuin mun maitolankani. Mutta hieno liivi (vaikka itse sanonkin) ;-)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!