sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Keskikesällä kaikki on kesken

Olipa juhannus. Olen polttanut vasemman käden keskisormen uunipellissä ja halkaissut peukalon juustohöylällä, joten neulominen on ollut aika pitkälti poissa kuvioista viime päivinä. Olen kerinyt sukkalankavyyhtejä keriksi ja katsonut jalkapalloa.

Tänään kävimme sentään ulkoilemassa. Retkeilimme kotokaupungissa kuitenkin - Haagan rhodopuistossa juttelimme oravalle ja Kalliopuistossa ihmettelimme hassun pulleita samettipunkkeja.

Kalliopuistossa pilvet alkoiat lähestyä uhkaavasti:

Villiviini oli päättänyt vallata kallion. Alkoi heti soida päässä Ultra Bran kappale Villiviini.
"Villiviini seinässä on metrin korkeampi
villiviini seinässä on metrin korkeampi
olen ollut pitkään poissa kotoa
enkä löydä keittiöstä katkaisijaa"

Kävelimme Pikkuhuopalahden läpi kotiin. Naureskelimme tärkeinä taapertavia tämän kesän sorsanpoikia ja kiistelimme harakan pesintätavoista. Ihana kesäsunnuntai.

Kotona heittäydyin sängylle ulkoilusta uupuneena. Samalla ukkovarpaani veti mukanaan tuolin selkänojalta kerinnässä olleen lankavyyhdin. Matkalla tuolilta lattialle vyyhti onnistui päätymään tähän tilaan:

Meillä on hyvin harvoin leikkokukkia. Maljakot ovat viime aikoina saaneet kuitenkin värikästä sisältöä. Kukissa ja langoissa on ainakin yksi sama piirre: molempia katsellessa mieli lepää.

Knot Another Knitter toimitti tilaamani langat nopeasti. Vasemmalla hempeitä värejä. Kuituina langassa on 50 % lampaan ja 50 % jakinvillaa. Oletteko tehneet moisesta sukkapuolta? Uskaltaisitteko? Kestääköhän se käytössä?
Sitä on 100 grammassa 500 jaardia, joten se riittäisi hieman pidempiinkin sukkiin. Väri New Beginnings.

Oikeanpuoleinen lanka on tyypillistä sukkalankaa, 75 % villaa ja 25 % nylonia. 420 jaardia, väri Bitter Chocolate.

Maljakkokuvassa esiintyvä keltaruskea pallonen on myös samasta paikasta. 100-prosenttista merinoa, 100 grammassa vain 320 jaardia eli noin 300 metriä. Jitterbugin verran. En tee siitä ainakaan Pomatomuksia, plääh :)

Joudun hakemaan vieläkin lisää lankaa molempiin Pinwheeleihin. Eipä tuo mittään. Ja miehen sukista päätin purkaa varren ja tehdä uusiksi. Myöhemmin lisää, ellen täysin tuskastu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!