keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Affenat koskessa / Perches in the stream

Turkoosia ja kullanoranssia on nähty ulkomaanihmeiden villoissa ja langoissa nimellä Koi Pond. Koikarppeja ei suomenniemellä juuri näy, luonnonlammissa varsinkaan, mutta väriyhdistelmä kiehtoo mua suuresti (samoin kuin ne karpit itse). Tämä lanka on suomalaista värjäystaituruutta erään pienen kosken rantaluolasta ja niinpä puheissamme koristeelliset karpit muuttuivat suomalaiskansallisiksi ahveniksi ja lampikin koskeksi, vaikka ahven ei kovassa virtauksessa viihdykään.
I love the combination of golden orange and deep turquoise. Many dyers call this combo the Koi pond. We haven't got koi carps in Finland and we fairly seldom have water features in our gardens. This yarn was dyed in a small cave near a small stream, so this yarn became known as perches in the stream. Perches are the national fish (oh, come on!) of Finland and my favorite fish for eating. They are not yellow, but get a golden tint when you fry them in butter.
_IGP0010.JPG

_IGP0011.JPG

Affenkoski
Malli: Tuli päästä, lienee muunnelma Show-Off Stranded Sockeista
Lanka: Knitlob's Lair Sock Yarn
Puikot: Knit Pro 2,25 mm
Koko: Noin 39
Perches in the Stream
Pattern: From my head, probably strongly affected by Show-Off Stranded Socks
Yarn: Knitlob's Lair's Sock Yarn
Needles: Knit Pro 2,25 mm (Size 1)
Size: EUR39
_IGP0004.JPG

2 kommenttia:

  1. Hienot sukat!

    Suomalaiskaloittain jos alkaisi lankoja värjäämään niin aika harmaavoittoista voisi olla, vaikka tokihan niissäkin välkehtii sateenkaaren värit jos vain riittävän tarkasti katsoo ja aurinko paistaa ;)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!