perjantai 4. joulukuuta 2009

Pipoliinit - hats for kids

Kolmivuotias siskonpoikani hellittelee -liini-päätteellä. Upealta vaikuttanut harrikka on hieno mopoliini jne. Tällä, kuten monilla muillakin läheisten lasten älynväläyksillä, on paha tapa tarttua aikuisenkin puheeseen. Ennen kuin samainen vintiö oppi sanomaan "kiitti!" hän sanoi "kiikki!" - herättää muuten kummastusta, kun sanoo asiakkaalle kiikki tämän ojentaessa palaveripullaa.
Kummityttö alkaa olla vaikeassa iässä, kun enää ei tiedä, mitä se pitää liian lapsellisena. Hello Kitty oli ainakin hetki sitten vielä in, samoin The Littlest Pet Shop, mistä mä en ymmärrä mitään. Muuta hienoa: Ballerinat, niitit, hevi, hamsterit.
My niece and nephew are the only small(ish) kids in my emotional vicinity. I love knitting for them, but the 7-year old starts to be a bit difficult a target. You never know what's hot and what's not. Apparently Hello Kitty is still in, as are The Littlest Pet Shop, ballerinas, rivets, heavy music, and hamsters.

Niittipipo ois tietysti tosi magee, mutta innostuin nyt kuitenkin tästä Kittystä - eiköhän niittivermeisiin tule mahdollisuuksia vielä myöhemminkin.
A riveted hat would have been way cool, but I trust I'll have more opportunities for that. This might be the last season for Hello Kitty, though.
Hello Kitty -pipo / Hello Kitty hat (Ravelry)
Malli / pattern: Thorpe by Kirsten Kapur
Lanka / yarn: Debbie Bliss Cashmerino Aran, 70 g
Puikot / needles: 3 mm circular
Koko / size: Suurin, koska tiheyteni oli ihan metsässä. Large, because my gauge was way off.

Rusetin virkkasin Wollmeisen jämästä, väri on Roter Himbeermund ja virkkasin sitä kaksinkertaisena 3,5 mm koukulla.
I used a small leftover of Wollmeise sock yarn held doubled when I crocheted the bow.

Mulla ei näemmä ole kuvaa, jossa tää toinen silmä näyttäisi suoralta... se on oikeesti ihan sievä. Naamassa on mustaa Nallea (luulisin, keränloppu löytyi ja luulen että se on traktoripaidan jäämistöä) ja pätkä Wollmeisen Maharania - ainoa keltainen, joka tuli mieleen.
Both eyes look rather similar in reality. The face is embroidered with Black Novita Nalle and the yellow bit of Wollmeise's Maharani colourway.
Siskonpojan suhteen ei ole aiheenvalinnan ongelmaa. Totoro oli pop heti ensisilmäykseltä, mutta muitakin aiheita löytyy: Pingviinit, erityisesti Pingu, dinosaurukset, robotit, transformerit, Turtselit (jotka me tylsimykset Turtleseina tunnemme) ja erityisesti pojan lempieläimet hirvet muodossa kuin muodossa. Viime viikolla poika väitti mulle ihan vakavin kasvoin että hirvet munivat.
My nephew is very enthusiastic about loads of stuff. He is only three and loves the following: Totoro, penguins (esp. Pingu), dinosaurs, robots, Transformers and Teenage Mutant Ninja Turtles. His favorite animals are moose. He actually tried to make me believe that the moose lay eggs.
Poikaa on yritetty pitää erossa pyssyleikeistä ja väkivalta-aiheista, vaan eipä auta - taisteleminen, ritarit, miekat, pyssyt ja supersankarit saavat pojan silmät syttymään jotenkin sisäsyntyisesti. Lobin Huudina hän pelastaa aina ihmisiä losvoilta ja litalina pistää lohikäälmeet vankilaan.
His favorite games include being a Lobin Hood or a Blave Knight and saving people from criminals and dragons. He hasn't been bought any guns or such, but his imagination helps him find what he needs.

Totoro-pipo / Totoro hat (Ravelry)
Malli / pattern: Totoro hat by Adrian Bizilia
Lanka / yarn: Debbie Bliss Cashmerino Aran, 55 g
Puikot / needles: 3,5 mm circular
Koko / size: Child
Virkkasin silmät erikseen ja ompelin paikalleen. Nenä ja suu. Korvat eivät pysy pystyssä, mutta ovat aika vinkeän näköiset.
I crocheted the eyes separately and sewed them on. The ears won't stay properly up, but they do look hilarious.

Powered by Qumana

10 kommenttia:

 1. ihanat pipot ja suloinen teksti! lasten suusta kuulee yleensä ne parhaimmat jutut.

  VastaaPoista
 2. Voi juku, että mä olen nauranut itseni kipeäksi tälle postaukselle. Ihanaa! Pienet ihmiset on parhaita. Vai että hirvet munii, hohoho. :D

  VastaaPoista
 3. Aika makee Hello Kitty-pipo! Taitaa meidän kohta neljävee tyllerö saada tuollaisen jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 4. No siis hirvethän MUNII! Ettekö ole nähneet, ne munat on aina pitkin tienvieruksia peltojen laidoilla. Viime vuosina ovat jostain syystä olleet toisinaan vaaleanvihreitä entisten valkoisten sijasta.

  VastaaPoista
 5. Söpöliini kisuliini-pipoliini! :) Ja kiva myös tuo Totoro-juttu. :) Meidän pojat ei oo vielä tajunnu minkään Totoron perään, joten oon itekin pihalla mikä se on... meillä tosin ei oo tv:tä, niin ehkä sen takia pojat on vähän ulkona noista kaikista hahmoista ja ihan hyvä niin. :) Meillä on ihan Aku Ankka ja Muumi just nyt kova sana, niitä luetaan kirjoina. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat pipot!

  Teksti oli mukavaa luettavaa. Lasten suusta tulee usein niin hulvatonta tekstiä ja kunnon tunteen palolla varustettuna, että ei paremmasta väliä.

  VastaaPoista
 7. Kiikki! Huippua :D Ja söpöt pipot. Mäkin olen ajatellut Totoro-kuviota johonkin työhön, mutta ihan itselleni.

  VastaaPoista
 8. Maan mainio Totoro-pipo!! Ihan huippu(liini)!

  VastaaPoista
 9. Ihanat <3
  Millanen ois mahtanu olla Turtseli-pipo?

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!