tiistai 20. lokakuuta 2009

Sekalaisia ajatuksia

Aloittelin illalla ensimmäisiä Regia-sukkia tuosta bambuversiosta. Jestas, että tulee rumaa väripintaa! Muuten pinta on ihan ok 2,5 mm puikoilla - vähän tiiviimpää saisi olla, mutta kelpaa. Tuo valkoisena pysyvä (bambu?)säie tekee pinnasta mukavan meleeratun oloisen. En sitten vaan kaupassa tajunnut, että tuo värihän vaihtuu ihan muutaman sentin välein ja sukasta uhkaa tulla lähinnä räjäytetyn halinallen näköinen.
Tunnultaan lanka muistuttaa suuresti Tofutsiesia ja siitä tulee varmasti oikein mukavia välikausisukkia.

Yhdessä noista kolmesta ostamastani värissä lukee vyötteessä 45 % viscose (Bamboo), 40 % puhdasta  uutta villaa, 15 % polyamidia. Muissa lukee 45 % bambua, 40 % uutta villaa, 15 % polymidia. Onkohan se bambu kuitenkin kaikissa samassa muodossa, etikettiä on vaan jossain vaiheessa muutettu?
Hei, uusi Ulla ilmestyi viikonloppuna. Tarkoitus oli taas auttaa oikoluvussa ja vaikka missä, mutta niin se taas vaan hukkui muihin kiireisiin. Suosikeikseni ovat nousemassa Indil-lapaset (mitä mielettömiä värimahdollisuuksia mielestäni kumpuaakaan!) ja Serpentes-sukat.
Myös lankaesittelyissä oli paljon kiinnostavaa asiaa. Itse seuraan olevinaan hyvinkin tiiviisti lankamaailman uusia tuulia, mutta kaikki ei kävele kuitenkaan oma-aloitteisesti mua vastaan :) Esimerkiksi Vihreän vyyhdin uutuudet ja toisaalta esim. Piikkopirran langat jäävät usein ihan varjoon, ellei sitten Ravelryssä satuta puimaan jotain niihin liittyvää asiaa.
Tänään on taas kouluilta, ja yllätys-yllätys, ne verbit on edelleen pänttäämättä. Ehkä mun pitäis käyttää ruokis siihen, että tassuttelen tuonne kieliluokkaan lukemaan niitä edes hiukan.
Ja koska listoja on hauska kirjoittaa ja niistä voi joskus olla jopa jotain hyötyäkin, listaan tässä, mitä olisi suotavaa saada tehtyä ennen joulua, pikapuoliin tai sitten hetimiten.
 • Joululahjahuivi äidille, todennäköisesti Wollmeisen Roter Himbeeremundista.
 • Traktoripaita loppuun: Etukappaleen purku, uudelleen neulominen ja traktorin kirjominen, kappaleiden kiinnitys, kaulus.
 • Joululahjasukat serkun pojille - toiselle vihreät, toiselle siniset. Molemmat kokoa 38-39
 • Einolle joululahjasukat, koko 30, sinisestä langasta. Wollmeisen Bluebell?
 • Miehelle pipo. Wollmeisen Vronista? Ohut, valtaosa villaa. Malli keksimättä. Jacques kuulemma kelpaisi taas.
 • Itselle pipo! Malli tähän on Ravelryn jonossa. Lanka päättämättä. Tää ois aika urgent, päätä palelee nykykotsassa.
 • Bambuhihattimen ohje kirjoitettava puhtaaksi. Ei hengenhätää.
 • Miehen Joukahainen jouluksi valmiiksi.
 • Oma tuskien villatakki valmiiksi ennen kevään lämpimiä säitä. Neuletiheys (44 s / 10 cm) vähän hidastaa menoa...
Kävin tosi pitkästä aikaa kirjastossa. Meillä on täällä koululla niin pieni ja suloinen kirjasto, etten saa siellä ahdistuskohtausta (on mullakin vaivat). Lainasin kolme kirjaa. Kävellessäni takaisin työpisteeni ääreen aloin miettiä, että tässä oli nyt jotain omituista. Katsoin uudestaan lainaamiani kirjoja: Eevan tyttäret, Tieteen tyttäret, Karjalan tyttäret.

Powered by Qumana

11 kommenttia:

 1. Räjäytetty halinalle on aika hyvin kuvattu. Odotan, että näen ne.

  Intoa listaan!

  VastaaPoista
 2. Mustakin toi räjäytetty halinalle oli hauskasti kuvattu :)
  Olikohan sen bambun valmistusprosessi lähellä viskoosin valmistusta vai miten se nyt meni (eipä näin alaa opiskelleena edes muista, saati sitten lankakauppiaana), ajattelin vaan, jos se vyöteteksti jotenkin siitä juontaa juurensa..

  VastaaPoista
 3. :) Iih, joku tykkää lapasistani! (Hillun jo kolmatta päivää hyvän Ullan takia)

  VastaaPoista
 4. kikattelen täällä räjäytetylle halinallelle. :D

  VastaaPoista
 5. Yhdet sukat olen tosta bambuversiosta neulonut, ja lanka on tosiaan värijuoksultaan vähän levotonta, mutta ihan kelpo sukat siitä tuli. En tiedä, mitä varsinainen käyttäjä on niistä pitänyt, mutta ainakin arvosti elettä. (Mokkesukat Rav-projekteissani)

  VastaaPoista
 6. Bambu on aina bambuviskoosia, jostain syystä jotkut vaan merkkaa sen bambuksi ja toiset bambuviskoosiksi.

  VastaaPoista
 7. Eevan tyttäret on paljon minua muuttanut kirja. Oikein hyvä siis. Ja joo, ymmärrän kyl täysin tuon ilmauksen "räjäytetty halinalle" - oikein hyvin sanottu :D

  VastaaPoista
 8. Heippa!

  Oletko tutustunut Garn Studion Drops Fabel -sukkalankoihin? Niissä on kauniit värit ja raidoitus yleensä melko rauhallinen. Lankaa saa ainakin Menitasta ja sitä neulotaan 2,5 puikoilla.

  Anteeksi "mainospuhe", mutta olen vaan niin rakastunut Fabeliin että mielestäni sille ei vedä vertoja mikään. Blogissani on joitakin sillä neulottuja.

  Ihana tämä sun blogi :)

  VastaaPoista
 9. Jooh, kävin sit eilen Menitassa ostamassa kesken loppunutta Pirkkalankaa lisää.

  Ja no, taisin ottaa myös pari (7) kerää ale-Regioita. Mut ne oli sikahalpoja! Nyt mullakin on kotona räjäytettyjä halinalleja, sun vika ;D

  VastaaPoista
 10. Joltain Ravelryn foorumilta bongasin kesällä tiedon että USA:ssa säädettiin joku laki/asetus/mikälie jonka mukaan bambua ei saa sanoa enää bambuksi vaan se pitää merkitä viskoosiksi (tai bambuviskoosiksi en muista tarkkaan). Siinä voi olla syy tuohon erilaiseen tuoteselosteeseen.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!