maanantai 19. lokakuuta 2009

Paljastuksia

Nyt mä sen keksin. Monessa haasteessa on pyydetty paljastuksia itsestään, ja mun on ollut vaikea keksiä mitään, mitä en olisi jo kertonut. Nyt tuli eräs asia mieleen.

Mä en yleensä kuuntele naissolisteja. Harva naisääni miellyttää - pidän matalasta lauluäänestä, muutenkin matalista äänistä... Paria naisvokalistia hyllystä löytyy kyllä, mutta häviävässä vähemmistössä he ovat.
Nuoruusvuosinani rakastin kiihkeästi keskiajan kulttuurihistoriaa. Pelasin historiallisia liveroolipelejä, ompelin mekkoja, tutkin vaatteiden kaavoitusta, pengoin Etelä-Ranskan uskonelämää... Pidin vahvimmin 1300-luvun loppupuolesta, mutta lempikansani ovat aina olleet keltit. Tai siis, eihän näillä asioilla mitään varsinaista ristiriitaa ole, 1300-luvulla vaan oli paljon muitakin vahvoja kansoja.

Aina 1300-luvulle voidaan jäljittää myös hienon balladin juuret. Alun perin skotlantilainen rakkaustarina taisi nousta tunnetuksi vasta 1960-luvulla Simon&Garfunkelin myötä, mutta he olivat tosiaan vain yksi myöhäinen tulkki ikivanhalle tarinalle. Kappale on tietenkin Scarborough Fair.

Tässä tulkitsijana Hayley Westenra.
Kelttihenkiset harppusävelet, viulut ja heleät naisäänet saavat likimain kyyneleet nousemaan silmiin.
Ettepä tienneet sitäkään, että mun lempisoitin on sello ja jouluisin kuuntelen aina Apocalyptican joululevyä.

No, se paljastuksista tällä kertaa. Poikkesin töistä tullessani Menitassa hakemassa lisää puuvillaa peittoprojektiin. Se siis edistyy... ihan... hyvin. Tai siis virkkaan paljon, mutta laskelmistani huomaan, että a) 200 lappua vie ikuisuuden, ja mikä vielä pahempaa, b) 200 lappua ei likimainkaan riitä tällä koukkukoolla ja langalla. Oh well.

Siellä oli myös käsittääkseni vallan hyvä tarjous Regian ohuemmista sukkalangoista - monet kerät olivat vain 2,50 €. En tunne lankaa entuudestaan, mutta otin bambuversiota ja hiukan tavallistakin, kun kerran halvalla sai :) Bambuversion normaalihinta oli yli seitsemän euroa kerältä. Kai näistä joululahjasukkia tekee. Mitä itse olette Regiasta pitäneet?Powered by Qumana

6 kommenttia:

 1. Regia on fortissima sockan kanssa minun perussukkalankasuosikki! Kestävä ja pestävä ja edullinen. Siis ne nortsiversio, bambua en oo koittanu.

  VastaaPoista
 2. Aivan pakko saada kommentoida tämä asia: olen koko päivän lukenut larppiaiheista tutkimuskirjallisuutta seminaarityötäni varten. Näin illan tullen vihdoin lopetin ja ajattelin saada ajatukset muualle tekemällä neuleblogikierroksen. Ja kuinkas kävikään! Heti ensimmäinen postaus, jonka saa eteeni, vie minut takaisin larppien ihmeelliseen maailmaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Olemme pitäneet! Siis Regiasta. Sitä on kiva neuloa ja kulutustakin kestää mainiosti.

  VastaaPoista
 4. Regia on hyvä perusohutsukkalanka, jota kestää pestä. Minä tykkään.

  VastaaPoista
 5. Komppaan aiempia Regiaa kehuneita, perusvillaisen (75/25 villa/polyamidi) ja puuvillaisen (puuvilla/villa/pa) osalta.

  Bambusta ei ole kokemusta. Tosin "hiukan" alkoi tehdä mieli poiketa.. Oliko paljon värejä tarjolla halpaan hintaan?

  VastaaPoista
 6. Parhaat sukkan ikinä olen neulonut perus-regiasta. Regia+ 2mm puikot x Wendy knitsin vapaavalintainen toe-up sukka= täydellinen istuvuus ja pitomukavuus... näin siis minun kokemuksellani.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!