maanantai 10. elokuuta 2009

Olen kahden asian nainen

Ensin sukat!

Gerryn sukat (Ravelryssä)
Malli: Oma perussukka, 72 silmukkaa
Koko: Noin 43, kapea
Lanka: Lorna's Laces Shepherd Sock Multi, väri Roadside Gerry
Puikot: Knit Pro 2,25 mm
Langankulutus: 83 g
Kohtalo: Postitetaan Korvatunturille odottamaan ahkeria tonttuja, jotka pakkaavat sukat ja toimittavat ne jouluna perille.
Elämäni valo toimii jalkamallina. Kysyin: "Saanksmä lainata sun jalkoja?" ja sain välittömästi vastauksen "joo, saat."
Lähdin noutamaan sukkia toisesta huoneesta ja vasta palatessani mies kysyi, että niin mihinhän mä aioin sen jalkoja käyttää. Aika luottavaista :)

Nää on Jussille ihan pikkuisen pienet, mutta eiköhän siellä Korvatunturilla keksitä joku hitusien pienikavioisempi kohde.
Lanka oli kivaa, hyvin miehekästä mutta värikästä. Kirjavaa, muttei räikeää.

Tänään meillä on ollut hyvin touhukas päivä. Eilen likoamaan laitetut kikherneet pääsivät kiehumaan heti puolenpäivän jälkeen. Kaasuhellalla ne porisivat iloisesti tunnin toisensa jälkeen ja muuttuivat lopulta ihanaksi hernesopaksi, johon hauskaa potkua toivat inkiväärisose, tuore chili ja kokonainen nippu korianteria.
Koska herneet valmistivat itse itseään ruoaksi, käänsin katseeni niihin kuuteen taloutemme jäseneen, jotka ovat olleet viime aikoina aivan liian vähällä huomiolla (enhän mä edes muistanut toissa päivänä niiden kaikkien nimiä). Tein niille täydellisen day spa -siivouspalveluelämyksen, jota ne pikku paskiaiset eivät kuitenkaan tunnu arvostavan.
Ensin elukat pois kotoaan ja häkki osiin. Jätesäkki, kumihanskat, suihkupulloissa vettä ja laimennettua Tolua, rätti (kirjavaa puuvillaa :)) ja tarkoitukseen dedikoitu tiskiharja.
Noin puolen tunnin kuluttua, hikeä valuen, pääsen vaiheeseen kaksi.

Siivouspalvelu on käynyt koko asunnon läpi, ripustanut uuden, raikkaan riippumaton alakertaan ja kattanut pöydän. Molempiin kerroksiin on asetettu asukkaiden ehdottomasti rakkain ajanviete/löhöilyhuonekalu, pahvinen oluenkannatin. Kierrätysideologiaa!
Seuraavaksi herrat siirtyvät Day Span puolelle yksi kerrallaan. Asiaan suhtaudutaan yksilöllisesti. Urhokaleva vihaa kylpyläretkiä ja koko kylppäriä niin paljon, että puree itse omat kyntensäkin lyhyiksi. Säästymme manikyyriltä.

Kylpykin on Urholle kauhea kokemus. Niin kauhea, että korvat on aseteltava mielenosoitukselliseen luimuun. Närkästynyt rotta!
Pesuaine on pahin vaihe ja silloin kuuluu HUUTAA! Huuhtelun jälkeenkään ei voi olla varma, meinaako ihminen vaahdottaa uudestaan - jos turkki on vielä rasvainen tai hännässä tahroja, voi joutua uudestaan paljuun. Parasta pitää kaiken varalta korvat luimussa.

Rottaburritossa on jo turvallisempi olo, mutta vielä kuivauksen jälkeenkin, häkin turvallisesta suojasta, mulkoillaan emäntää varsin kärttyisesti. Perhanan ämmä!

Karpo, joka esiintyi vauvakuvineen tässä blogissa juuri eilen tai korkeintaan viime viikolla, on jo täysikasvuinen iso poika. Selällään on kiva kuulostella, kuinka pyyhe rapsuttaa mukavasti mahanahkaa.

Marko on aivan isänsä näkönen! Paitsi että se on eri värinen ja kiharakarvainen, mutta siis muuten.


Valmista tuli ja pojat menivät kotiin sukimaan Pahan Ihmisen sotkemia turkkejaan ja haistelemaan uusia hajuttomuuksia.
Sellainen päivä meillä tänään.
Powered by Qumana

14 kommenttia:

 1. Noi sun rotat on jotenkin söpömpiä kuin rotat keskimäärin... ainakin rottaburrito on ihan (oho meinasin kirjoittaa syötävä..) supersuloinen.

  VastaaPoista
 2. :) täällä oli salliburrito tänää ku neiti päätti hieroa ittensä linnunraatoon. yööööh.

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset sukat! ja Herrojen dayspa <3

  VastaaPoista
 4. Urho-paran takavarpaatkin ovat järkytyksestä harallaan :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten repesin tolle kuvalle Urhosta :D. Onkos rotat kuinka kovatöisiä hoidettavia? Entä allergisoivia? Ja elääkö ne kuinka pitkään? Mä oon ollu rotille hyvinki myötämielinen jo kouluikäsestä saakka ja äsken heräs ajatus, josko Miähen sais suostuteltua ottaan tuommosen ku koirat ei meille käy...

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat:) Tosi kaunista lankaa.

  Ihania nuo rottaherrat:) Noiden rottakuviesi myötä minustakin taitaa pikkuhiljaa olla tulossa aidosti rottaystävä:)

  VastaaPoista
 7. Melkoinen häkkikompleksi. :) Ja elävästi tuli mieleeni kesä, jonka elin samassa huoneessa kahden kesyrotan kanssa, toinen vaalea ja toinen kirjava.

  VastaaPoista
 8. Noi rotat on niin söpöjä et melkein tulee vinkumisitkua täällä suunnassa :D

  VastaaPoista
 9. Eka kertaa täällä. Taidan tulla toistekin. Piti näyttä rottakuvat lapsillekin, kun meillä keskimmäisen rrrrakas unilelu on Rottatuillen rotta. Sekin kylvetettiin tänä kesänä pihalla : )

  VastaaPoista
 10. Ihanat! Aivan ihana lanka. Tuo väri on suorastaan maaginen. En saa silmiäni irti noista raidoista. Tahtoo samaa lankaa! :)

  VastaaPoista
 11. Herramunjee miten iso rotta! :3

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!