tiistai 4. elokuuta 2009

Kun kaikki korpeaa

Tää on niitä päiviä. Tiedättehän, niitä, kun ihan kaikki on pielessä. Kaikki ja enemmänkin. Kun kärpäsetkin kunnioittavat sinua jopa niin paljon, että parittelevat kädelläsi. Kahdesti.

Oletteko seuranneet Ylen arkipäivissä ohjelmaa Sata sanaa? Kyseessä on Esko Salmisen lukema etymologinen katsaus valikoimaan kielemme sanoja. Tosi mielenkiintoinen kooste varsinkin alkusuomestamme periytyvistä arkipäivän sanoista.  Mutta voi källeröinen (kalevalainen nimitys karhulle)! Jos ohjelman nimi on Sata sanaa, millä oikeudella siinä esitellään 50 sanaa? Ei siinä ole mitään järkeä! Okei, Viisikymmentä sanaa ei olisi kovin iskevä nimi, mutta joku raja se on oltava harhaanjohtavuudellakin! Tämähän on kuin Novitan mainontaa, "300 uutta neuleideaa vuodessa".
Lisäksi ottaa päähän se, että ohjelman esineistöön kuuluu vanha kirja, jonka kannessa komeilevat kiemuraiset sanat Sata sanaa. Kaunis kirja ja huolella propattu. Siis kansi. Kirjan selkämyksessä kun lukee edelleen Eläinten maailma. Jos propataan, propataan sitten kunnolla, perhana.

Kesken on kolmet sukat, joista yhdetkään ei just nyt nappaa. Yksi villapaita, joka ei nappaa. Yksi villatakki, joka ei edisty. Mitähän sitä tekisi?
Tässä yhdet keskeneräisistä erään ruotsalaisen leikkipuiston pöydällä viime viikolla:

Ja tämän tyypin tapasin samana päivänä:


Powered by Qumana

4 kommenttia:

 1. Auttaisko jos ottaisit suklaata ja hyvän kirjan? Jättäisit suosiolla ne keskeneräiset.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä - kyllä se tästä paremmaksi suttaantuu. Minua hiukan hymyilytti, kun postauksesi alun ennätin lukea sillä itsellä taisi olla hiukan samantyyppinen päivä, minulla vain tuo kärpänen oli joku hyljätty urho kärsälläni kun aamulla heräsin:)

  VastaaPoista
 3. Samanlainen päivä minullakin, tosin ne kärpäset vain lentelivät pääni ympärillä. Toivottavasti tänään olisi parempi.

  VastaaPoista
 4. Sata sanaa??? No ei hitto, silloin pitää olla sata sanaa.

  Ja toi kirjajuttu nyt vain on nolo.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!