perjantai 14. elokuuta 2015

Kesälomapäiväkirja 2015, osa III

Koska villasukkien viimeiset 15 kerrosta eivät neuloudu itsekseen enkä voi tuota yhtä peittoakaan vilauttaa, puhun taas ei-käsitöistä.

Syntymäpäivänäni heinäkuun loppupuolella vietettiin tyttöjen kanssa lomapäivää. Siskot (yksi biologinen ja yksi henkinen) ja kummityttö mukaan ja lautalla etelänaapuriin!

11721377_10153435906579286_1653983326_n

Ensin suunnattiin kulttuurisiin kokemuksiin: Poikettiin EKKM:ssä eli modernin taiteen museossa. Hienoja videoteoksia, installaatioita ja arkkitehtuuria! Pääsymaksukin oli vapaaehtoinen. Tallinnassa on kyllä kivoja museoita, myös historiallinen museo vanhassa kaupungissa on ihana. Siskoni vannoo marsipaanimuseon nimeen :) Siellä saa itsekin työstää marsipaania!

_IGP0020

_IGP0025

Seuraavaksi yritettiin löytää erästä toista kohdetta, mutta eipä löydetty. Sen sijaan poikettiin pariin kahvilaan: Ensin join raparperilimua Klausissa (suomalaisia astioita, mm. Taika-sarjaa!) ja sitten chai lattea Kehrwiederissä (turistinen, mutta viehättävä ja hyvä). Jälkimmäisessä olikin jännät paikat, kun erään seurueen jäsenen verensokeri romahti ja saatiin aloittaa kahvilasessio glukoosipastilleilla ja mittarijumpalla. 


_IGP0028

Tyttöjen reissuun kuuluu tietysti shoppailuakin. Olimme budjetoineet sille kokonaisen tunnin aikaa, mutta eihän se riittänyt ja päädyimme viettämään Viru-keskuksessa 1,5 tuntia. Olimme tehokkaita, mukaan saatiin se, mitä mentiin hakemaan: koulutarvikkeita, maksimekko, trikoopaitoja, termosmuki... Onneksi ravintola bongattiin vahingossa jo kävelyllä Viruun, koska kello oli yli kahdeksan, kun päästiin ostoskeskuksesta ulos.


_IGP0030


_IGP0033

Manna La Roosa oli tosi kiva paikka. Rakennus on 1800-luvun vanha puuhuvila, sisustus on täydellistä kitchiä, palvelu oli loistavaa, ruoka oli huikeaa... Jos poikkeatte, suosittelen aperitiiviksi Mango Tango -drinkkiä - kesäinen, hyvänmakuinen ja kaunis juoma. Kyllä kelpasi synttäri-iltaa juhlistaa hyvässä seurassa.


_IGP0040


Reissun suurin kummastus kohdattiin kotimatkalla. Yövyimme laivassa, kuten selvästi aikamoinen joukko muutakin väkeä. Laivalle pääsi palaamaan klo 00.10 yöllä. Veimme tavarat hyttiin ja lähdimme vielä discoon (ei voi ikinä tietää vaikka soisi Sata salamaa!). Mutta discossapa loppui tarjoilu ja livemusiikki klo 01.00 - 50 minuuttia laivaan pääsyn jälkeen! DJ (ihan ihminen, ei tietokone) jatkoi kyllä aamuneljään, mutta tuskin siellä on kukaan istunut kolmea tuntia ns. kuivin suin. En mäkään nyt erikseen alkoholia siinä vaiheessa kaivannut, mutta ei kai kukaan humppaa tuntikaupalla ilman limppariakaan. Baaritiskin sulkeutuessa baarissa oli varmaan n. 40-50 ihmistä ja tanssilattialla meno päällä. Hassua!

No, hyväähän se vaateriin siirtyminen toki meillekin teki, jalatkin alkoivat olla aika pökkelöinä päivän taapertamisen jälkeen.

Kannatti poiketa ulkomailla, oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!