torstai 5. huhtikuuta 2012

Little Gem myynnissä / Little Gem for Sale

EDIT: Rukki on löytänyt uuden kodin :) Kiitos kiinnostuksestanne :)
I am selling a spinning wheel. Might not be economical to send it overseas, but if you are interested, tell me and I can brief you in English.
Aika aikaansa kutakin, sanoi joku joskus jossakin. Niin sanomme mekin Tean kanssa ja ilolla ilmoitamme, että odotamme toimitettavaksi uutta ja järeämpää rukkia.

Aika tarkkaan kaksi vuotta sitten ostimme Onnin eli Majacraftin Little Gemin yhteishuoltajuuteen. Hyvin Onni onkin palvellut, mutta nyt kaipaamme kaksoisnyörillistä rukkia sen monipuolisuuden vuoksi. Lisäksi Onnin kokoontaitettavuus ja kannettavuus ei enää ole meille erityisen tärkeää, kun olemme autoilevia.

_IGP0007.JPG

En mä muuten tuosta luopuiskaan. Onni on hyvä, helppo ja varma rukki, joka on opettanut mut kehräämään ja taipunut vaativampaankin käyttöön. Ikinä siinä ei ole ollut mitään vikaa, vain vetohihna on vaihdettu (ja se onkin nyt ihan bränikkä, oisko kerran tolla uudella hihnalla kehrätty).

No niin, asiaan.

MYYDÄÄN

Majacraft Little Gem II
Ikä: Kaksi vuotta
Ollut yksillä omistajilla, kunto erinomainen, täysin toimiva
Valmistajan sivu

Mukana tulee siis normaalit Little Gemin myyntipaketin varusteet eli matkamallin rullatuoli kertaamista varten, tukeva vihreä kangaskassi ja perusrullat. Myymme rukin kuitenkin hankkimiemme lisätarvikkeiden kera, joten mukaan tulee normaalin kehrän lisäksi nopea kehrä ja kolme lisärullaa (Majacraftin muovinen perusrulla).

_IGP0007.JPG

Rukin kokoa pelkääville kerrottakoon, että Gem vie noin a4-paperiarkin verran lattiatilaa, se on siis todella siro ja pikkuinen. Rukki taittuu kasaan ja sen paino on vain noin neljä kiloa.

Gemin perustiedot ovat:

 • Kehrävetoinen
 • Kokoontaittuva
 • Peruskehrän välitykset 4,9:1 - 13,1:1, tässä mukana nopea kehrä, 10,4:1 – 21,5:1.
 • Lyhdyssä helposti langoitettava delta-aukko
 • Liukuvakoukkuinen
Onni-rukki lisähärpäkkeineen irtoaa hintaan 700 euroa.  Mainittakoon, että uusi Gem ilman lisätarvikkeita maksaa noin 800-850 euroa, nopea kehrä maksaa 30 euron pintaan ja lisärullat maksavat parin kympin tienoilla per rulla. Lisäksi saattaa tarvita jarrunyöriä, mutta se ei juuri kulu ja Onnissa on hyvät pätkät jäljellä, joten ihan lähivuosina ei tarvinne lisää. Jarrunyöri maksaa vitosen verran metriltä.

Ylläpitoon pitää varata rukkiöljyä (tai esimerkiksi moottoriöljyä) ja enimmillään parin vuoden välein uutta vetohihnaa, jotka maksavat parinkympin pintaan per hihna (Gemissä kaksi erilaista hihnaa). Onnissa on upouusi alempi vetohihna, ylempi vetohihna on alkuperäinen, mutta vielä täysin huippukuntoinen. 


_IGP0055.JPG

4 kommenttia:

 1. Tässähän alkaa tulla ihan rukkikuume, vaikken ole vielä edes moidta kokeillutkaan.

  Nimikin on niin ihana :-)

  VastaaPoista
 2. Voi jos olisi varaa, niin ostaisin Onnin Ruusulleni kaveriksi.

  VastaaPoista
 3. Tuo rukki kiinnostaisi, mutta minne kannattaisi ottaa yhteyttä?

  VastaaPoista
 4. Hei,

  hyvä että tuli puheeksi, olen näemmä jossain ulkoasumuutosten yhteydessä siivonnut sähköpostiyhteyteni huomaamattoani pois!
  Korjaan asian pikimmiten.

  Rukista tehtiin kaupat äskettäin, postaan päivityksen pikapuoliin. Näin mökkitunnelmissa en saa näppärästi tehtyä muokkauksia.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!