tiistai 26. toukokuuta 2015

Yleistä höpinää ja bloggausta bloggauksesta

Osallistumisia arvontaan ja palautetta blogista tuli huikea määrä, kiitos ihan jokaiselle!

Paljon kiiteltiin blogin kuvia. Tämä on kiva kuulla, luenhan itsekin mieluiten kuvakylläisiä blogeja. Kuvaamisessa pidän kuitenkin itseäni lähinnä satunnaisesti onnistuvana amatöörinä - varmaan puolet blogin kuvistakin on otettu automaattiasetuksilla, vain tarkennuspistettä säätäen, tai jopa ihan vaan puhelimella. Kameran peruslinssiksi vaihdettiin jokin aika sitten kiinteäpolttovälinen 50-millinen, joka toimii kyllä tällaisessa esinekuvauksessa aika kivasti. Ainoa toinen kameraamme suoraan käyvä objektiivi on kameran kittilinssi, 18-55 mm. Näiden ulkopuolelta saatan joskus innostua leikkimään antiikkilinsseillä, mutta ne vaativat aina soviterenkaita enkä yleensä jaksa alkaa säätää.

IMG_3373
Kuvassa pupu, kuvattu puhelimella.
Seuraavia asioita muisteltiin positiiviseen sävyyn ja/tai toivottiin lisää:

- improvisaatiotöiden tajunnanvirtaa
- juttuja harrastuksen alkumetreiltä
- epäonnistumisten avaamista

Ajattelin näistä palautteista kiitollisena siis seuraavaa: Lähiaikoina kirjoittelen oman postauksen suhteestani käsitöihin, käsityöläisyyteen ja perinteisiin sekä siitä, miten minusta kasvatettiin neuloja. Lisäksi pyrin kirjoittamaan muutaman postauksen sarjan otsikolla Sannan Stetson kertoo - tarinoita päätöksistä silmukoiden välillä. Epäonnistumisten avaamiselle ei varmaan tarvitse sen kummempaa teemaa, kunhan pidän itselläni mielessä, että niistä negatiivisistakin jutuista on hyvä muistaa laittaa jotain ylös.

Lisäksi toivottiin, paitsi neulekirjaa (pus!), myös yksittäisiä vaateohjeita. Mullahan on kesken useampi ohje, mm. sekä miehen että naisen villatakit että villahame. Näitä siis saatetaan nähdä, ainakin jos onnistun ylittämään pelkoni sarjoittamista kohtaan. Perusmuodot osaan sarjoittaa kyllä, mutta esimerkiksi erikokoisille rintavarustuksille on kovin vaikea sarjoittaa takkiohjetta. Huokaus… Ehkä voisin ylittää pelkoni aloittamalla siitä helpommasta päästä ja kirjoittaa viimein valmiiksi sen hameohjeen.

Joku kyseli Bloggerin seurantapainiketta. Yritän sellaisen järjestää, kunhan ymmärrän noita Bloggerin ulkoasuasetuksia taas. Mitä tulee blogien seuraamiseen, oma ratkaisuni oli siirtyä jo pari vuotta sitten kokonaan hyvään syötteenlukijaan (oma suosikkini on Feedly). Silloin ei ole riippuvainen kenenkään painikkeista tai listautumisesta erilaisiin palveluihin, vaan voi tilata minkä tahansa lähteen, jossa on olemassa syöte (RSS tai Atom). Itse luen Feedlyssä vain blogeja (tai napsahtaa sinne Fingerporikin joka päivä), mutta olen miettinyt, että tilaisin sinne joitain uutispalveluitakin. Mulla on Feedlyn kautta tilattuna n. 230 blogia. Joskus luen kaikki uudet kirjoitukset, mutta olen myös kansioinut ne niin, että voin fiiliksen mukaan poimia lukuun vaikka kässäblogit, kokkausblogit tai sarjakuvablogit.

IMG_1902
Kuvassa meikäläisen maustekaappi eli ahkerimmin käytetyt mausteet, ei perusteluja, mutta kokkausblogit mainittu.

Olen tässä katsellut mielenkiinnolla televisiosarjaa Fitnesspäiväkirjat. Yhtymäkohtia omaan elämääni on lähinnä se, että useampi sarjan päähenkilöistä bloggaa. Onpa mielenkiintoista seurata, kuinka he lähestyvät blogejaan!

Kamera tuli takaisin huollosta, ei siinä mitään vikaa edes ollut. Kuvattavana olisi mm. neljät lasten sukat ja vähän ompeluksia. Pian siis aiheesta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!