lauantai 8. marraskuuta 2014

Mutka matkassa!


Pari viikkoa pitäisi olla neulomatta. Tai virkkaamatta. Tai kehräämättä. Tulehtuneelle jänteelle pitää antaa aikaa parantua.

IMG_2968


Näin joulun alla tämä tietysti aiheuttaa pientä paniikin tunnetta pienen ihmisen sieluun. Työharjoittelussakin ois ihan kiva voida tehdä niitä töitä. Onneksi mulla on kuitenkin a) muutama esittelemätön työ täällä näytettäväksi ja b) osa joululahjoista jo valmiina.

Aloitetaan nyt sitten vaikka näistä sukista. Ei näissä kyllä mitään uutta ole, joten ei tarvii varautua mihinkään suurensuurin yllätyksiin.


_IGP0031


Itelle tykkään tehdä varrettomia sukkia, kuten tiiätte. Tai sanotaan, että pidän puolet ja puolet, varrettomia ja sitten kaikkia varrenpituuksia. Nääkin tein ihan varta vasten itelle.

_IGP0033


Lyhytvuorelat
Malli: Vuorela
Koko: M (n. 39)
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen, väri 'Eiku' (lähellä esim. Munakoisoa), 42 grammaa eli 169 metriä.
Puikot: 2,25 mm

_IGP0034


Lanka olikin eläväisempää kuin olin odottanut, mutta sepä miellyttikin silmää entistä enemmän. Erityisesti tykkään noista seesteisen sinertävistä juonteista. Oli kyllä onnistunut ostos pari vuotta sitten tämä viiden "eikun" setti - monet lempisukat on tullut näistä neulottua ja yksi vyyhti on vielä korkkaamattakin.

_IGP0026

Tassunsa kuviin luovutti ihana Ultimecia. Kiitos taas! Kuvat napattiin Päivölässä viime viikonloppuna, kun vietettiin Syksyn kuitupitoisia kokoontumisajoja vissiin kolmatta kertaa. Ultsin jaloissa kuvattiin parit muutkin sukat, joten nämä käpälät esiintyvät seuraavissakin postauksissa.

Sain viimein kuvat myös yhteen neuleohjeeseen, mutta se on edelleen mietintämyssyssä, koska en varsinaisesti saisi käyttää näppäimistöäkään ja ohjeesta on vissiin kuusi sivua vielä kääntämättä. Yritän opetella kärsivällisyyttä.

Edit: Oho, tilastointi meinasi unohtua!
Vuoden 2014 valmis työ nro 30, sukkapari numero 8
Langan yhteiskulutus 2014: 5687 g eli 16 819,53 m

1 kommentti:

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!