tiistai 1. huhtikuuta 2014

Liettuanvillaa vajaa kilsa

Tämä projekti oli sellainen "pakko sitä nyt on kokeilla että millainen siitä tulee" -hanke. Niin että mä nyt sitten kokeilin ja ihan kiva siitä tuli.

IMG_0632

Aranami
Malli: Aranami Shawl
Koko: 50 x 216 cm
Lanka: Teksrena Knitting Yarn, 100 % villa, 261 grammaa eli 914,1 metriä
Puikot: 4 mm KnitPron sukkapuikot

Huivi oli tosi hauska neulottava. Yhteen palaseen kului aika tarkasti puoli tuntia aikaa, ainoastaan yläreunan palaset veivät lähes 40 minuuttia per pala. Paloja on muuten 78. Useimmissa paloissa oli neljä pääteltävää langanpäätä, yläreunan paloissa kuusi. Yhteensä reunuksineen huivissa oli 340 langanpäätä :) Päättelin niitä aina pitkin matkaa ja osan päättelin neuloen, niin en ehtinyt ahdistua missään vaiheessa.

IMG_0635

Huivi oli niin hauska projekti loputtomine väriyhdistelmineen, että olisin halunnut vielä edes yhden kerroksen tehdä… lankaa ei kuitenkaan olisi enää riittänyt kokonaiseen palakerrokseen ja jouduin tyytymään tähän varsin, köh, maltilliseen reilun kahden metrin siipiväliin. Kokoa ei siis todellakaan tarvittu lisää.

IMG_0637

Lopuksi neuloin koko huivin ympäri yhtenäisen kolmen silmukan icord-reunuksen.

Mallista kiinnostuneille mutta langanpäiden määrää pelästyneille: Tuo päiden määrä johtui vain tästä valitsemastani värisekamelskasta. Jos huivin tekisi ohjeen mukaan viidellä värillä ja ilman raitoja, voisi selvitä niinkin vähällä kuin 20 langanpäällä.

Ai niin, ja tuosta langasta! Mähän nohevana heitin kaikki vyötteet pois ennen kuin olin tehnyt tälle projektisivun Ravelryyn. Seurasi jonkin verran salapoliisityötä, ennen kuin selvitin, että mitäs sitä tulikaan taas neulottua. Kyseessä on liettualainen vastine tunnetuille vironvilloille ja olen ostanut sitä täysin heräteostoksena jostain Tallinnan vanhankaupungin matkamuistomyymälästä. Nyt ne on kokeiltu ja luulen, että värjäysteknisistä syistä suosin jatkossa Aaden tms. villoja. Tykkäsin värien liukuvuudesta huomattavasti enemmän. Tästä versiosta myös puuttui joitain Aaden sateenkaaressa esiintyviä sävyjä, kuten vaaleat siniset.
Tilastoja: Kuudes valmis työ 2014, toka huivi 2014
Langan yhteiskulutus 2014: 2149 g eli 5880,53 m

Olen hieman hämilläni langankulutuksen määrästä. Neljännesvuosi takana ja olen neulonut jo kuusi kilometriä lankaa (yhdet valmiit sukat on raportoimatta).

Lankaa on toki tullut minun luokseni ovista ja ikkunoista kilokaupalla, mutta kyllä sitä näemmä kuluukin.

7 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän upea!
  Mutta huh, noita langanpäiden päättelyjä. Ei mitään lempihommaa...

  VastaaPoista
 2. Huhhuh! Ihan mielettömän upea! Ja mieletön homma! Hatunnosto.

  VastaaPoista
 3. Kaunis!! laitoin heti to-do listalleni.. :D mutta vielä niistä liettuanvilloista.. saako niitä virostakin? minua kiinnostaa ostaa niitä joskus..

  VastaaPoista
 4. Oijoi kuinka upea, mutta nuo langanpäät, huoh... ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista!

  Iina, olen ostanut tuota Tallinnasta jostain matkamuistomyymälästä vanhastakaupungista. Ikävä kyllä en vain muista liikkeen nimeä tai tarkkaa sijaintia.

  VastaaPoista
 6. Siitä tuli hieno! Oot kyllä ihan sankari langanpäitten päättelyssä:)

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, onpa huikean kaunis huivi ja mitkä värit!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!