keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Koiralta on kieli poikki

Tällä kertaa pitkää hiljaisuutta selittää mm. se, että olimme jo vuoden toisella ulkomaanlomallamme yhdessä. Yleensä tällaiseen luksukseen ei todellakaan ole varaa, vaikka olemmekin aika vaatimattomia matkustajia ja osaamme nuukailla reissussa. Nyt saatiin kuitenkin musiikinkulutuksellinen syy lähteä pyörähtämään Lontoossa ja koska, noh, lennothan ne kallein osa reissua melkein on, niin kannattaa reissussa olla aina se viikon verran.


Meillä oli etukäteen pari must-kohdetta matkalle ja niistä varmaan ykkösenä oli koko ajan Kew Gardens, 132 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puutarha. Siellä kuluikin ihan koko päivä ja olisi kulunut toinenkin, mutta "onneksemme" suurin kasvihuone oli remontissa. Sen myötä karsimme listalta vähän muutakin tutkittavaa ja saimme Kew'n mahtumaan yhteen päivään.
Puut ovat lähellä sydäntäni ja näiden punapuiden vuoksi olin valmis kävelemään vielä parin kilometrin lenkin kaiken muun tallustelun kruunuksi. Punapuut ovat ihmeellisiä - ne ovat pehmeitä ja lämpimiä ja oikein huokuvat elämää. Vielä jonain päivänä mä menen katsomaan niitä sen ison meren taakse.Kew'ssä oli valtavasti myös sitä mun ykköspuuta, gingkoa.

Tylysti hyppään ajallisesti ihan reissun toiseen päähän (ja Lontoon toiseen reunaan), mutta komeita puita oli myös Highgaten hautausmaalla. Kyseessä on pääosin 1800-luvulla käytössä ollut hautausmaa, jota nykyään ylläpidetään puhtaasti pääsylippu- ja lahjoitustuloin. Tänne oli haudattu mm. Douglas Adams ja Karl Marx - kumpi nyt kellekin on sitten suurempi sankari? Itse pidän Douglasista enemmän.


Paita on simppeli mukaelma Joji Locatellin Lemongrassista, lankana on Wollmeise DK värissä Oomph ja lankaa kului n. 500 grammaa. Ohjeessa kaulusta tehdään vain viisi tuumaa, itse tein ainakin tuplasti sen. Jatkoin myös vartalo-osaa noin kymmenen senttiä ohjetta pidemmäksi. Puikoilla oli paksuutta 4,5 mm. 

Lanka on ohjeen lankaa ohuempaa ja haistatin tavoitetiheydelle pitkät. Tässä on tiheytenä 18 s / 10 cm ja taisin tehdä kaksi kokoa itseäni isommilla silmukkamäärillä kompensoidakseni.
British Museumkin tuli päällisin puolin käytyä läpi, ihan ekaa kertaa. Mm. tällaisia käsityötarvikkeita löytyi:


Korttelin päässä majapaikastamme oli ihana Spitalfields Market, jonka edustaa vartioi tällainen naseva kaveri.


Ja koska olen edelleen minä, täytyy mukaan mahduttaa yksi ruokakuvakin, eikös juu. Majapaikan naapurissa sijaitsi valtava ja kiva pubi, The Water Poet, jonka lounaslistalta nappasimme tällaiset annokset. Minulla (kuvassa lähempänä) on jänispiiras lisukkeineen, miehellä pitkään haudutettua porsaspataa.

1 kommentti:

  1. Iih, Lontoo. Voisin vaikka asua siellä, niin paljon sinne aina kaipaan. Kew Gardens on kahdesta matkasta huolimatta kuitenkin vielä käymättä.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!