perjantai 26. helmikuuta 2010

Rakkolevä valtaa asunnon / Algae all around

Noin vuosi sitten tilasin Etsystä ihanan harmaan projektipussukan, jonka tämän talouden jos ei karvaisin, niin ainakin pisin yksilö heti kinusi itselleen. Kankaaseen jäi kuitenkin himo ja aikani guugleteltuani onnistuin jäljittämään sen Ikeaan. Hip hei! Ravelryn Kahelit-ryhmässä oli sitten kaksi ystävällistä naista, jotka toimittivat tätä kangasta mulle.
About a year ago I ordered a fabulous project bag from Etsy. Immediately my dear partner in crime wanted it for himself and I gave it to him. I still longed for the fabric and after furious googling I found out the fabric was from Ikea. Enter lovely Ravelers and I got some.
Kangas muistuttaa mua tietenkin rakkolevistä. Sattumalta kuuntelin iTunes U:sta mikrobiologian luentoa levistä juuri tänään, kun olin eilen leikannut kangasta palasiksi. Vetäisin ompelukoneeseen harmaat langat (yritän epätoivoisesti saada tämän kuulostamaan helpolta ja huolettomalta) ja päätin hommata itselleni samanlaisen projektipussukan ja keittiöön kaivatun muovipussipötkelön (se on sen virallinen nimi, on on).
This fabric of course reminds me of bladder wrack. I happened to be listening to a lecture on algae from the iTunes U today and so I decided to thread my machine with grey thread and finally make a project bag for moi.
Tahdoin siitä kokonaan vuoritetun ja nimenomaan niin, ettei sisäpuolelle jää mitään saumoja näkyviin. Piti pari kertaa raapia leukaa ja miettiä ompelujärjestystä. Opin kyllä paljon ja ensi kerralla olen taas vähän fiksumpi.
I wanted it to have full lining with no visible seam stitching. I had to scratch my nose once or twice to figure out how to make it happen. Next time I will be wiser.
Sisällä on tasku! Tikkaukset on vinossa kuin Pisan torni, mutta olkoon. Itsellenipä tein eikä siinä kauaa nokkaa tuhisutettu.
There is a pocket in the inside! The stitching looks like the path of a very drunk ant, but what the hell - it was fast and it's for me.
Muovipussipötkelö multa on puuttunut aina. Kauheasti meillä ei muovipusseja kerry, mutta meillä on tosi huonosti säilytystilaa keittiössä, joten pötkelö tuli tarpeeseen. Sen voi ripustaa allaskaapin oveen sisäpuolelle tai oikeastaan mihin koukkuun, naulaan tai kahvaan vain. Sekä ylä- että alareunassa on kuminauhakujat vetämässä suut suppuun. Idea on siis tunkea muovikassi pötkelöön yläpäästä ja käyttöön kassin voi napata kummasta päästä vaan.
I have no idea what to call this in English. It is a tube thing for plastic bags. You can hang it on a hook, knob or nail. It has elastic bands on both ends, so you can easily put the bags in on the top and pull one for use from either end.
Powered by Qumana

2 kommenttia:

  1. Hieno pussukka ja pussipötkylä. Olisi kiva tietää mihin sen viimeisen sauman ompelit tuossa pussukassa, olis nimittäin pussukkahommia täälläkin tulossa. t. Lea P

    VastaaPoista
  2. Komea pussiensäilytyspötkö! Ekasta kuvasta arvelin sen muistuttavan kettua ;)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset terveiset ovat lämpimästi tervetulleita!